Quantcast

WRC-tallin pomo herkuttelee Jari Huttusen debyytillä ykkösluokassa – ”Valtava voimavara meille”

Brittiläinen M-Sport Fordin rallitiimi janoaa paluuta takaisin palkintopallille MM-sarjassa.
Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sportin uusi Puma Rally1 -auto osoitti kilpailukykynsä heti kauden avauskisassa Monte Carlossa, jossa tiimi juhli voittoa ja kolmatta sijaa. Sen jälkeen tilille on tullut kuudessa muussa MM-rallissa vain yksi palkintosijoitus.

Tallipomo Richard Millener nostaa esiin Jari Huttusen, joka ajaa ensimmäistä kertaa urallaan Rally1-autolla.

– Meidän kuljettajillamme on vaihteleva kokemus Suomen sorateistä, mutta uskon, että Jarin saaminen tiimiimme on meille valtava voimavara. Myös Craigilla (Breen) on todella paljon kokemusta tästä kisasta, joten hänellä on hyvä tilanne johtaa tallimme kovaan tulokseen, Millener sanoo.

– Toivon, että teiden varsilla on paljon faneja hurraamassa meille. Jyväskylässä on rallin aikaan joka kerta upea tunnelma, mikä tekee itse kisasta ainutlaatuisen.

Huttunen on itse sanonut, ettei aio ottaa tuloksesta paineita, vaikka näyttöpaikka on massiivinen. Kyseessä on silti ensimmäinen kerta Rally1-auton ratissa kiuruvetiselle, joten siitä mies myös haluaa nauttia rallin maaliin saakka.

– Onhan tämä erityinen hetki, kun pääsen ajamaan debyyttikisani Rally1-autolla juuri Suomessa. Tunnelma on varmasti hyvä, Huttunen sanoo.

– Yksi tavoite on saavutettu ja fiilis ennen kilpailua on hyvä. Luottavaisin mielin lähden matkaan. En voi väittää, etteikö hiukan jännittäisi, mutta se kuuluu asiaan. Erittäin suuri kiitos jo tässä vaiheessa kaikille tukijoilleni, jotka mahdollistavat tämän. Ilman yhteistyökumppaneiden panosta tämä ei olisi onnistunut.

Huttunen testasi Rally1-autoa yhden päivän verran Virossa. Selvää on, että Huttusen kannalta torstain testipätkällä on iso merkitys.

– Testeissä auto tuntui heti hyvältä ajettavalta ja sen säädöt olivat meille mieleen. Viron testitien luonne vastasi Suomen olosuhteita, mutta tien pinta oli pehmeämpää kuin Suomessa, joten meidän pitää ottaa torstaiaamun testierikoiskokeesta kaikki irti ja ajaa niin paljon kuin suinkin ennätämme, Huttunen toteaa.

– Suurin haaste on ymmärtää, miten Rally1-luokan auton voima ja pito vaikuttavat ajamiseen. Vauhtia on enemmän, autoon pitää kyetä luottamaan, ja siinä menee varmasti oma aikansa, että optimisuoritus löytyy.

Itse kisaan Huttunen toivoo kuivia olosuhteita.

– Reitti vaikuttaa hyvältä, kuten Suomessa aina. Kisassa on muutamia minulle täysin uusia osuuksia ja kaikki erikoiskokeet ovat mielenkiintoisia. Olosuhteet ovat erinomaiset ja meillä on hyvä lähtöpaikka, joten innolla odotamme kotikisan alkua, kiuruvetinen juttelee.

– Toivon kisan ajaksi kuivaa keliä, sillä uuteen autoon totuttelu on helpompaa, jos pito ei vaihtele. Tavoitteena on ajaa ehjä kilpailu ja parantaa vauhtia kisan edetessä koko ajan. Mitään varsinaista tulostavoitetta ei ole.  

Katso alapuolelta, mitä Suomen MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat