WRC-tallin nokkamies hehkuttaa nuoren ranskalaiskuskin sopimusta – ”Olen todella ylpeä”

Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: Drew Gibson/M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ranskalaiskuski Adrien Fourmaux on noussut vauhdilla rallimaailman huipulle, vaikka ensimmäiset kokeilut rallin parissa nuori mies ajoi vasta vuonna 2017.

Heti kaudella 2018 Fourmaux voitti Ranskassa junnumestaruuden, jonka jälkeen maan autourheiluliitto otti miehen hoiteisiinsa. Vuodeksi 2019 Fourmaux sai FFSA:lta täyden tuen MM-sarjaan. Ensimmäinen kausi WRC2-luokassa ei tuonut vielä isoja tuloksia, mutta vuonna 2020 Fourmaux oli jo luokassa kolmas.

Sesonki 2021 oli Fourmaux´n läpimurtovuosi, kun Kroatiassa huhtikuussa uran ensimmäinen WRC-kisa toi heti viidennen sijan. Kova kehityskäyrä palkittiin koko kauden sopimuksella vuodeksi 2022 Fordilla.

– Olen todella ylpeä, että Adrien pääsee nyt ajamaan täyden kauden meidän kanssamme. M-Sportilla on pitkä historia nuorien kuskien kehittämisestä, ja Adrien on siitä hieno esimerkki, M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson hehkuttaa.

– Ensi vuonna hän voi todella näyttää, mihin voi yltää. Olen varma, että Adrienilta nähdään vakuuttavia suorituksia kauden mittaa.

Fourmaux´n debyyttikausi WRC-tasolla toi viidennen sijan myös Keniasta sekä kuudennen tilan Portugalin MM-rallista. Ranskalainen löi toistuvasti myös tallikaverinsa Gus Greensmithin, jolla on WRC-autosta useamman vuoden kokemus.

– Adrien on todella motivoitunut ja mielenkiintoinen kuski. Olen todella tyytyväinen, että hänellä on nyt mahdollisuus todistaa taitonsa. Hänellä on vielä paljon varaa kehittyä, koska hänen uransa huipulla on vielä melko lyhyt, tallipomo Richard Millener toteaa.

Fourmaux on päässyt ajamaan ensi vuoden hybridikilpurilla jo kaikilla alustoilla. Viime viikolla ranskalainen ajoi yhden testipäivän Rovaniemellä.

– Puma on todella mielenkiintoinen kilpa-auto. On ollut mahtavaa olla kehittämässä autoa varsinkin Matthew´n (M-Sportin testikuski Wilson) kanssa. Hän on antanut paljon apua ja vinkkejä auton kanssa, Fourmaux summaa Dirfishille.

– Viime viikolla testasimme Suomessa lumella. Fiilis oli ihan sensaatiomainen. Auto tuntui fantastiselta. On mahtavaa päästä aloittamaan kausi Monte Carlosta ja vieläpä toisen ranskalaisen kanssa, joka on kaiken lisäksi Sebastien Loeb. Onhan tämä iso unelma.

Katso alapuolelta Kroatian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,372287″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat