WRC-tallin MM-rallista täysi pannukakku – ”Tätä on vaikeaa niellä”

M-Sport Ford koki valtavan pettymyksen Sardinian MM-rallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tallin molemmat kuljettajat Ott Tänak ja Pierre-Louis Loubet joutuivat keskeyttämään kisan lauantaina. Loubet ei ajanut lauantaina erikoiskoettakaan, sillä talli ei pystynyt kunnostamaan Ford Puma Rally1 -autoa ajokuntoon ranskalaisen perjantaisen ulosajon jäljiltä.

M-Sportin ykköstähti Tänak joutui puolestaan jättämään leikin kesken yhdeksännen erikoiskokeen jälkeen. Puman moottori hörppäsi vettä vesilammikon ylityksessä, minkä vuoksi auto lopulta hyytyi.

– Emme saaneet autoa enää henkiin. Se oli yllätys, Tänak totesi Motorsport.comin mukaan.

– Vettä pääsi jostain moottoriin, mikä teki vaurioita elektronisiin komponentteihin. Käytännössä auto meni pimeäksi, eikä meillä ollut lainkaan sähkövoimaa.

Tänakin mukaan hän ajoi vesilammikon yli juuri niin kuin pitikin.

– Emme työntäneet keulaa veteen, joten kaikki meni sinänsä täydellisesti. Vaikuttaa siltä, että vettä pääsi jostain sisään ja teki tuhojaan. En tiedä, oliko se epäonninen tilanne, mutta emme olisi tarvinneet sitä.

Kuuntele alta Rallit.fin tuorein Rallipodi! Jaksossa äänessä on muun muassa Teemu Suninen, joka on lähellä huippupestiä rallin MM-sarjassa Voit kuunnella jakson myös Spotifyssä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener oli pettynyt mies keskeytysten jälkeen. Talli on laittanut tänä vuonna kaikki paukkunsa Tänakin taakse, mutta keskeytyksensä vuoksi MM-sarjassa kakkosena oleva virolainen menettää asemiaan mestaruuskamppailussa.

– Joskus on käytävä läpi vaikeita aikoja saadakseen parempia hetkiä. Meillä on ollut tätäkin vaikeampia aikoja. Tiedämme, että olemme kilpailukykyisiä.

– Tätä on vaikeaa niellä, mutta tällaiset asiat tekevät sinusta vahvemman, Millener yritti valaa uskoa tulevaan.

Hyundailla on Sardinian sorakilpailussa kaksoisjohto ennen viimeistä ajopäivää. Thierry Neuville ajaa kärjessä reilun puolen minuutin erolla Esapekka Lappiin. Kalle Rovanperä on kolmantena vajaan kahden minuutin päässä kärjestä.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin lauantaiaamupäivän tapahtumista. Videolla näkyy Tänakin keskeytykseen johtanut tilanne.

Lue myös nämä

  • Uusimmat