Quantcast

WRC-tallilta odotettu ratkaisu – valitus jää tekemättä

Hyundain WRC-talli ei aio jättää virallista valitusta Thierry Neuvillen saamista lisärangaistuksista Kroatian MM-rallissa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville sai sanktioita kahteen otteeseen huomattavasta ylinopeudestaan, jota hän ajoi Kroatian rallin siirtymällä ennen huoltotaukoa. Ensin hänelle mätkäistiin sääntöjen perusteella 1 900 sakko kouraan, mutta myöhemmin tuomaristo langetti hänelle vielä minuutin aikasakon kisaan sekä kaksi päivää ”yhdyskuntapalvelua” Kansainvälisen autoliiton FIA:n piikkiin.

Lue myös: MM-rallitähden rangaistus koveni – aikasakko ja yhdyskuntapalvelua

Hyundai ilmoitti Neuvillen tuomion jälkeen, että se harkitsee valituksen jättämistä tuomariston päätöksestä. Valitus olisi pitänyt jättää tiistai-iltaan mennessä.

Hyundai jätti kuitenkin valittamatta, mikä sinänsä oli odotettu ratkaisu. Hyundain tähtäimessä oli etenkin minuutin aikasakon karsiminen Neuvillen sanktiolistalta, mutta minuutin hyvitys belgialaisen loppuaikaan ei parantaisi hänen loppusijoitustaan.

Neuville ajoi kilpailussa kolmanneksi, mutta eroa kisan kärkikaksikkoon, Kalle Rovanperään ja Ott Tänakiin, kertyi yli kaksi minuuttia. Neuville käväisi Hyundaillaan penkan puolella viimeisellä erikoiskokeella, ja ilman virhettä belgialaisen marginaali kärkeen olisi voinut olla lähempänä yhtä minuuttia.

Hyundain väliaikaisena tallipäällikkönä toimiva Julien Moncet ilmoitti, ettei talli ole täysin tyytyväinen tuomariston ratkaisuun, vaikkei tiimi tehnyt valitusta.

– Emme kyseenalaista virhettä, mutta mielestämme aikarangaistus oli raju kilpailullisesti, Moncet kertoi DirtFish-sivuston mukaan.

Neuvillelle tuomittiin kilpailussa aikasakkoja kaikkiaan kahden minuutin edestä. Siirtymällä kaahailun päätteeksi Hyundai simahti 800 metriä ennen huoltoaluetta laturivian vuoksi, ja Neuville joutui kartturinsa Martijn Wydaeghen kanssa työntämään auton huoltoon. He myöhästyivät aikatarkastusasemalta neljä minuuttia, mistä tuli rangaistusta 40 sekuntia.

Neuville on MM-sarjassa toisena 29 pisteen päässä kärkikuljettaja Rovanperästä, kun sarjasta on takana kolme osakilpailua.

Katso alta Kroatian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat