WRC-talli yrittää saada boikotin Sardinian MM-ralliin – Mäkinen kertoi suoraan mielipiteensä kisasta

Sardinian MM-ralli
Italian MM-osakilpailu on ajettu Sardinian saarella vuodesta 2004. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yksi rallin MM-sarjan talleista yrittää saada muilta tiimeiltä tukea suunnitelmilleen boikotoida ensi vuoden Italian osakilpailua, mikäli ralli ajetaan jälleen Sardinian saarella.

Sardiniassa ajettiin viime viikonloppuna huikea jännitysnäytelmä, jossa voiton vei Hyundain Thierry Neuville. Autosportin mukaan varsinkin yksi tiimeistä on kuitenkin tyytymätön siihen, että Italian osakilpailu ajetaan saarella, minne tallien pitää tehdä monimutkaisempia logistisia järjestelyitä. Lisäksi Algheron huoltoalue oli suhteellisen autio varsinkin lauantain päivähuollossa, sillä erikoiskokeet ajettiin kaukana rallin tukikohdasta.

Autosport uutisoi, että tallien edustajat keskustelivat kisaviikonlopun aikana keskenään kirjeestä, jolla ne voisivat ilmaista Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtajalle Jean Todtille boikottiaikeistaan, mikäli Italian osakilpailua ei ajeta jo ensi kaudella manner-Italiassa. Ryhmä päätti toistaiseksi hylätä ajatuksen kirjeestä ja boikottiuhasta.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen ilmaisi suoraan tyytymättömyytensä Italian osakilpailun nykyiseen sijaintiin.

– Mielestäni meidän pitäisi olla mantereella, missä on enemmän ihmisiä. Täällä on liian pieni väestö ja paljon muuta tekemistä ihmisille. Lisäksi tänne ei oikein löydy helppoa yhteyttä. Lennot ja logistiikka ovat liian monimutkaisia, Mäkinen alleviivasi.

Italian osakilpailu on ajettu Sardiniassa vuodesta 2004 lähtien. Sitä ennen kilpailu järjestettiin Sanremon ympäristössä.

Lähde Italian moottoriurheiluliiton sisältä kertoi Autosportille, että Italian MM-ralli järjestetään Algherossa vielä ensi kaudella, mutta vuodeksi 2020 kilpailu palaa mantereelle.

Myös toinen Välimeren saarella järjestettävä MM-osakilpailu, Korsikan ralli, on saanut vastaavanlaista kritiikkiä WRC-talleilta hankalan logistiikkansa vuoksi. Tallit haluaisivat, että myös Ranskan MM-ralli ajettaisiin mantereella.

Rallin MM-sarjan ensi vuoden kalenteri julkaistaan syyskuussa.

Lue myös nämä