Quantcast

WRC-talli miettii ranskalaiskuskin hyllyttämistä – avautuuko suomalaiskuskille unelmamahdollisuus?

Adrien Fourmaux'n asema M-Sport Fordin rallitallissa alkaa olla uhattuna lukuisten keskeytysten vuoksi.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson ja tallipäällikkö Richard Millener keskustelevat tällä viikolla ranskalaiskuskin kohtalosta, uutisoi Dirtfish-sivusto. Fourmaux ajoi ulos viime viikonlopun Kroatian MM-rallissa ja joutui keskeyttämään jo avauspäivänä.

Kauden kolmen ensimmäisen MM-rallin jälkeen Fourmaux’lla on kasassa nolla MM-pistettä, sillä Monte Carlossa mies ajoi niin ikään rajusti ulos ja Ruotsin MM-rallissa homma jäi kesken teknisen vian vuoksi.

– Meillä on muutamia asioita keskustelevana ja päätöksiä on tehtävä. Adrien on ajanut liian monesti asvalttikisoissa ulos tieltä, aivan liian monta kertaa, tallipomo Millener sanoo Dirtfishille.

Myös viime kaudella Fourmaux teloi M-Sportin kalustoa varsinkin pikipinnalla. Belgian osakilpailussa Fourmaux ajoi pahasti ulos ja Kataloniassa osui kaiteeseen. Kauden päätösrallissa Monzassa mies kaatoi niin ikään autonsa.

M-Sportin päälliköt pohtivat Fourmaux’n jättämistä sivuun toukokuun Portugalin MM-rallista, joka tosin ajetaan soralla.

– Mietimme asiaa tällä viikolla. Olemme ilmoittaneet Adrienin Portugalin ralliin ja toki on yhä mahdollista, että hän siellä myös ajaa. Meillä on kuitenkin iso määrä myös vaihtoehtoja, Millener paaluttaa.

– Voimme jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut ja antaa hänen ajaa Portugalissa tai päättää, ettei hän enää ajaa Rally1-autolla. Vastaus kysymykseen lienee jossain siinä välissä.

Millener myöntää, että olosuhteet olivat Kroatiassa erittäin vaikeat. Tilanne oli kuitenkin sama kaikille.

– Tiedämme, että Adrien ajoi testinsä täysin kuivassa kelissä, eivätkä lähtökohdat sen takia olleet ideaalit. Kuitenkin myös moni muu koki saman kohtalon. Tämä on turhauttavaa, Millener manaa.

– Koko tiimi on turhautunut. Kuljettaja tietää hyvin, mitä vaatii, että auto saadaan takaisin kokoon, sillä Adrien oli työpajalla Monten ulosajon jälkeen. Ei voida kuitenkaan olettaa, että joka kerta voi kuitata asian tiimille anteeksipyynnöllä, Millener jatkaa.

Jos Fourmaux jätetään ulos Portugalista, voi se avata ovia muille Rally1-autoon pyrkiville kuskeille. Yksi näistä on M-Sportin riveihin jo kuuluva Jari Huttunen. Kiuruvetinen ajaa pääosan kaudesta tallin Rally2-autolla, mutta on jo vahvistanut pyrkivänsä hybridiauton rattiin Suomen MM-rallissa.

– Paineet tässä ympäristössä ovat kovat. Adrien on yksi johtavista kuskeistamme. Vaikka kuinka yrittäisimme ottaa paineita pois, ne ovat aina olemassa. Ne pitää vain kestää ilman ulosajoja, Millener sanoo.

Katso alapuolelta Kroatian MM-rallin parhaat palat. Videon alussa näkyy Fourmaux´n ulosajo kisan kolmannella erikoiskokeella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat