WRC-talli kehittää sähköautoa – ”Tilausta olisi ehdottomasti”

Malcolm Wilson
Malcolm Wilson. Kuva : @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin tallipomo Malcolm Wilson on vahvistanut, että tiimi on aloittanut sähköllä toimivan ralliauton valmistamisen. Wilsonin poppoo aloitti kokonaan sähköllä toimivan auton kehittämisen aiemmin tänä vuonna ja toivoo pääsevänsä testaamaan vielä vuoden 2018 aikana.

Wilsonin mukaan auto on suunniteltu pääosin Britannian markkinoille, joissa se voisi menestyä yksipäiväisissä lyhyissä kilpailussa.

– Tiedätte kaikki, että me tykkäämme aina etsiä uusia tapoja haastaa itsemme M-Sportilla. Tämä on uusin askel tässä lajissa teknologian saralla, Wilson sanailee Motorsport News -lehden verkkosivuilla.

Britannian rallisarjassa on jo nähty etuvetoinen sähköauto Renault Zoe, mutta tilausta olisi myös nelivetopirssille.

– Tällä hetkellä ainakaan tämä projekti ei ole rallin MM-sarjaa varten. Olen kiinnostunut tuottamaan autoja, jotka ovat hinnaltaan kilpailukykyisiä ja joilla voi voittaa yksipäiväisiä ralleja, Wilson sanoo.

– Tilausta olisi ehdottomasti nelivetoautoilla ja olen luottavainen, että teknologia sitä varten on olemassa. Jo nyt tiekäyttöön tehdyillä autoilla voi ajaa yhdellä latauksella 450-550 kilometriä. Esimerkiksi Britannian sarjassa yhdessä kisassa on ek-kilometrejä 50-70 ja siihen vähän tieosuuksia päälle.

Rallin MM-sarjassa nykyisillä säännöillä mennään ainakin seuraavat kolme vuotta, mutta Wilson haluaa olla kehityksen etunenässä.

– Tämä ei ole horisontissa ihan lähitulevaisuudessa MM-sarjan osalta. Jos kuitenkin katsoo eteenpäin, niin meidän pitää kehittää sähköisiä vaihtoehtoja ja siksi olemme tässä mukana. M-Sportin pitää olla kehityksen etujoukoissa sähköisten kilpa-autojen osalta, Wilson paaluttaa.

Lue myös nämä