Quantcast

WRC-tähden puhelinsoitto mullisti Martijnin elämän – nyt hän voi saavuttaa suuren unelmansa, mutta apua tarvitaan puheterapeutilta

Thierry Neuville ja Martijn Wydaeghe
Thierry Neuville ja Martijn Wydaeghe. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vielä kuukausi sitten Martijn Wydaeghe oli täysin tietämätön siitä, kuinka huikean harppauksen hän ottaisi ralliurallaan lähiviikkojen aikana.

Hyundain WRC-tähti Thierry Neuville aloitteli samoihin aikoihin valmistautumista rallin MM-kauden avaavaan Monte Carlon osakilpailuun. Neuville ja hänen pitkäaikainen kartanlukijansa Nicolas Gilsoul kävivät hiomassa Hyundai i20 WRC -auton säädöt kuntoon testeissä Montea varten.

Kaikki oli valmiina kauden alkuun. Mutta sitten tapahtui jotain odottamatonta.

Neuville ilmoitti alle viikko ennen Monte Carlon rallin alkua, että yhteistyö Gilsoulin kanssa ei jatku kaudella 2021. Wydaeghe oli saanut vuorokautta aiemmin puhelun Neuvillelta.

– En odottanut Thierryn soittavan minulle ja kysyvän, lähtisinkö hänen kanssaan Monte Carloon. Hän on paras belgialaiskuljettaja tällä hetkellä, joten hänen vierelleen pääseminen on unelmien täyttymys, Wydaeghe kertoo Belgian yleisradioyhtiön RTBF:n nettisivuilla.

– Hän soitti minulle torstaina, että minun pitäisi lähteä lauantaina Monteen. Tein päivät ja yöt töitä valmistautuakseni mahdollisimman hyvin. Kopioin nuotteja ja katsoin videoita tottuakseni Thierryn järjestelmään. Kun saavuin ralliin, koko Hyundain tiimi ja Thierryn taustajoukot pitivät huolen siitä, että voin keskittyä sataprosenttisesti työhöni, Wydaeghe muistelee.

Kartanlukijan vaihtaminen tuo aina omat haasteensa ohjaamoon. Neuville ja Wydaeghe selviytyivät tyylikkäästi ensimmäisestä yhteisestä koitoksestaan, vaikka he eivät olleet jakaneet autoa ennen Monten ensimmäistä erikoiskoetta.

– Olen suora ja ammattimainen tyyppi, ja Thierry tekee töitä samalla tavalla. Me molemmat haluamme saavuttaa maailmanmestaruuden. Thierry oli viettänyt kymmenen vuotta Nicolas’n kanssa, joten tilanne oli myös hankala – uuteen ääneen ei ole helppoa sopeutua, Wydaeghe toteaa.

– Thierry auttoi minua koko ajan. Hän oli rauhallinen, minkä ansiosta pystyin kehittymään jokaisella erikoiskokeella. Hän oli minulle opettaja, isoveli ja johtaja rallin aikana. Olin toki tavannut hänet aiemmin, mutta en ollut tehnyt töitä hänen kanssaan. Kunnioitan suunnattomasti hänen lähestymistapaansa, hän on todellinen ammattilainen ja on hienoa tehdä töitä hänen kanssaan, 28-vuotias kartturi kehuu.

Martijn Wydaeghe
Martijn Wydaeghe sai samppanjakylvyn kilpakumppaneiltaan Monte Carlon MM-rallin maalissa. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH

Wydaeghe on Neuvillen tavoin belgialainen, mutta heillä ei ole yhteistä äidinkieltä. Wydaeghe on turvautunut ammattiapuun, jotta asiasta ei tule ongelmaa autossa.

– Heikkoutenani on hollannin aksentti. Teen töitä puheterapeutin kanssa tullakseni paremmaksi. Töitä on vielä paljon tehtävänä, mutta olen varma, että onnistun, Wydaeghe luottaa.

– Thierry on saksankielinen, minä olen flaami ja autossa puhumme ranskaa. Se on tyypillistä belgialaisille. Tämä osoittaa, että jos jotain haluaa, mikä tahansa on mahdollista. Haluan antaa kaikkeni, joten toivottavasti tämä alkaa toimia.

Wydaeghe on nyt askelta lähempänä suurinta unelmaansa.

– Haluan voittaa karttureiden maailmanmestaruuden ja miksei jo tällä kaudella.

Neuville ja Wydaeghe ajoivat Monte Carlossa kolmanneksi. Hyundai-parin edelle ehti kaksi Toyota-kuljettajaa, Sebastien Ogier ja Elfyn Evans.

Neuville kertoi Monten jälkeen, että hänen ja Wydaeghen yhteistyö jatkuu ainakin helmikuun lopussa ajettavassa Rovaniemen MM-rallissa.

Katso alapuolelta Monte Carlon MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat