WRC-tähden odotettu sopimus julki – kävi jo ajamassa salatestin uudella Rally1-autolla

Craig Breen
Craig Breen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa kilpaileva M-Sport Ford julkisti keskiviikkona, että Craig Breen ajaa tallin kuljettajana ensi kaudesta eteenpäin.

Breen on jakanut viime vuodet vastuuta Hyundain kolmannessa autossa. Breenin nimi oli yhdistetty jo pidempään M-Sport-pestiin, joka sai nyt viimeisen sinettinsä.

Breenin sopimus kattaa kaudet 2022-23. Irlantilaiskuljettaja saa viimein näyttää todelliset kykynsä, sillä hän pääsee ajamaan kaikki MM-rallit Fordin uudella Puma Rally1 -autolla.

– Olen erittäin onnellinen ja ylpeä liittyessäni M-Sport Fordin tiimiin Paulin (kartanlukija Nagle) kanssa. Olemme kulkeneet MM-sarjassa pitkän tien ja matkassa on ollut useita mutkia, mutta nyt meille on annettu kultainen lippu, Breen iloitsee tallin tiedotteessa.

Breen kävi jo syyskuussa salaa testaamassa hybridiyksiköllä varustettua Puma Rally1 -kilpuria M-Sportin tiluksilla Englannissa.

– Breen oli enemmän kuin vaikuttunut tiimin viimeisimmästä luomuksesta. Nyt hän on täysin keskittynyt tuomaan hyviä tuloksia ja menestystä. Hän itse ja tiimi tietävät, että se on mahdollista, M-Sport kertoo tiedotteessaan.

Breen, 31, aloitti MM-ralliuransa Fordin ratissa. Hän voitti M-Sportin rakentamalla Ford Fiesta R2 -autolla WRC Academy -mestaruuden kaudella 2011 ja vuotta myöhemmin hän valloitti SWRC-luokan mestaruuden Ford Fiesta S2000 -autolla.

Irlantilaispilotti on ollut loistavassa iskussa edellisissä MM-ralleissa Hyundain WRC-autolla. Hän sijoittui toiseksi Viron ja Belgian osakilpailuissa. Viime viikonloppuna Breen ajoi kolmanneksi Suomen MM-rallissa.

Ensi kaudesta lähtien MM-sarjan pääluokan kilpureissa hyödynnetään hybriditeknologiaa. M-Sport vahvistaa myöhemmin, ketkä ajavat Breenin tallikavereina vuonna 2021.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin päätöspäivän parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389240″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat