Quantcast

WRC-rallitiimi kaipaa kipeästi uutta ykköskuskia – ”En jätä yhtäkään konstia käyttämättä”

Rallin MM-sarjassa kilpailevan M-Sport Fordin pääpomo Malcolm Wilson toivoo, että talli saa lisävahvistuksen miehistöönsä ensi kaudeksi.
Malcolm Wilson
Malcolm Wilson. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittitiimi pestasi irlantilaisen Craig Breenin ykköskuljettajakseen kahden vuoden sopimuksella ennen kuluvaa kautta. Breen ei ole kuitenkaan lunastanut odotuksia: kauden yhdeksässä osakilpailussa hän on saalistanut vain kaksi palkintokorokepaikkaa ja MM-taulukossa hän on vasta kuudentena.

Breenin tallitoverit Gus Greensmith ja Adrien Fourmaux eivät ole toistaiseksi kamppailleet palkintosijoituksista MM-ralleissa. M-Sportin Ford Puma Rally1 -auton ei pitäisi olla heikko Toyotan ja Hyundain kilpureihin verrattuna, mutta nykyiset kuljettajat eivät ole pystyneet tekemään sillä kunnon tuloksia.

– Seuraavien kuukausien aikana haasteenani on löytää keino, jolla saamme huippukuljettajan talliin, Wilson kertoi saksalaiselle Motorsport Aktuell -lehdelle.

Wilsonilla on kuitenkin iso ongelma: käytännössä kaikilla MM-sarjan ykköskorin kuljettajilla on sopimus ensi vuodelle. Hyundai-kuski Ott Tänak on tosin yhdistetty huhuissa M-Sportiin.

– En aio luovuttaa, enkä jätä yhtäkään konstia käyttämättä, Wilson vakuutti.

Breenistä ei ole ollut tällä kaudella johtamaan M-Sportin miehistöä.

– Tilanne on hieman samanlainen kuin Elfyn Evansilla. Hän oli vahvimmillaan, kun Sebastien Ogier oli hänen kanssaan samassa tiimissä – olipa se sitten meillä tai Toyotalla, Wilson vertasi.

– Elfyn ja Ott hyötyivät valtavasti Sebistä ja kaudella 2017 he ottivat isoimmat askeleet eteenpäin urillaan. Olen vakuuttunut siitä, että moottoriurheilussa tallin menestys linkittyy vahvasti ykköskuljettajaan.

M-Sportin tämän vuoden ainoa valopilkku on ollut ranskalaiskonkari Sebastien Loeb, joka voitti kauden avanneen Monte Carlon MM-rallin. Yhdeksänkertainen maailmanmestari ajaa tänä vuonna vain valikoiduissa ralleissa.

Wilsonin toiveena on, että yhteistyö Loebin kanssa jatkuu myös tulevalla kaudella.

– Ehkä voisimme vakuuttaa hänet ajamaan puolikkaan kauden. Mutta en usko, että hän ajaisi enemmän kuin seitsemän kilpailua.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Kreikassa.

Katso alta Belgian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat