WRC-pomolta kovaa kritiikkiä Turkin MM-rallille – ”Pahinta, mitä olen nähnyt”

Hyundain Andreas Mikkelsen vauhdissa Turkin MM-rallissa. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH

Reilu viikko sitten ajettu Turkin MM-ralli ei saanut pelkästään kiitosta WRC-talleilta.

Turkin osakilpailu ajettiin nyt toista kertaa Marmariksen lomakohteen ympäristössä. Rallin huoltoalue ei kuitenkaan sijaitse Marmariksen kaupungissa vaan metsien ja kukkuloiden ympäröimänä noin 20 minuutin ajomatkan päässä.

Huoltoalueen sijainti turhautti jälleen MM-sarjan tiimejä. Tapahtumarikkaan kilpailun viimeinen erikoiskoe päättyi huoltoalueelle, mutta paikalla oli arviolta vain muutama sata katsojaa.

– Täällä ei ole ketään. Perjantaina menimme Meet the Crews -tapahtumaan (päivän päätteeksi järjestettävä lehdistötilaisuus) huoltoalueella, ja se oli pahinta, mitä olen nähnyt. Paikalla oli muutama PR-nainen, jotka oli laitettu sinne, ja me tallien edustajat. Seisoimme korokkeella pimeässä. Se ei ollut hyvä juttu, Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo kritisoi Motorsport Newsille.

Katso alta kooste Turkin MM-rallin päätöspäivän kohokohdista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Tallit ovat panostaneet huomattavasti siihen, että ne voivat tarjota rallifaneille ja huoltoalueella vieraileville katsojille ikimuistoisia kokemuksia etenkin huoltotaukojen aikana. Esimerkiksi Suomen MM-rallissa Jyväskylän huoltoalue on täynnä kansaa, mutta Turkissa tilanne on toisenlainen. Huoltoalue on sora-alueella kaukana asutuksesta ja Marmariksen turisteista.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen ihmetteli huoltoparkin sijaintia jo ensimmäisen vuoden jälkeen.

– Ralli on muutaman kymmenen kilometrin päässä Marmariksesta. Miten turistit pääsevät sinne, taksilla vai kävellen? Ei porukkaa saa sinne millään. Turkin ralli olisi viime vuonna ollut parempi, jos huoltoparkin sijainti olisi ollut fiksumpi, Mäkinen kertoi Rallit.fin haastattelussa kesäkuussa.

Näillä näkymin Turkin ralli säilyy vuoden 2020 MM-kalenterissa, vaikka ensi vuoden kilpailuohjelmasta ei ole tehty vielä lopullista päätöstä. Kansainvälisen autoliiton FIA:n rallipomo Yves Matton toivoo, että tallit antavat Turkille aikaa kehittää tapahtumaansa.

– Meksikossakaan ei ollut paljon ihmisiä, kun menimme sinne ensimmäisen kerran, mutta tilanne on parantunut. Toivomme, että tilanne parantuu myös Turkissa. Jos se ei parannu, meidän pitää ottaa se huomioon MM-sarjan kalenterissa, Matton sanoi.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja