WRC-pomo sivalsi Tommi Mäkistä – ”Hänellä on enemmän aikaa miettiä minun kuskejani”

Andrea Adamo. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo tuli viime kaudella tunnetuksi siitä, että hän muutti ahkerasti kuljettajakokoonpanoaan MM-rallista toiseen. Italialaispomo on jatkanut samalla linjalla kauden 2020 ensimmäisissä kisoissa.

Hallitseva maailmanmestari Ott Tänak, Thierry Neuville ja Sebastien Loeb ajoivat Hyundain i20 WRC -autoilla kauden avanneessa Monte Carlon MM-rallissa. Saman kolmikon oli tarkoitus edustaa Hyundaita myös Ruotsin rallissa, mutta Hyundai päätti Monte Carlon jälkeen, että keikkakuljettaja Craig Breen ajaa Loebin sijaan Ruotsissa.

Hyundain ja Adamon toiminta ihmetytti Toyotan tallipäällikköä Tommi Mäkistä ennen Ruotsin rallia.

–  En ole ihan varma, onko se sportillisesti oikea sääntö, että voidaan vaihtaa kuljettajia vielä edellisen rallin jälkeisenä maanantaina. Se on vähän hullua. Siinä voidaan sitten pelata sitä peliä parhaaseen malliin, Mäkinen kertoi Ylen mukaan.

Mäkinen antoi hieman neutraalimman vastauksen DirtFishille, kun sivusto kysyi aiheesta suomalaiselta.

– Olen varma, että mestaruuksista käydään kova kamppailu. Ruotsi oli erityinen kilpailu kuten myös Monte Carlo. Nyt menemme tasaisempiin olosuhteisiin, joten saa nähdä, ajattaako Hyundai säännöllisempää kokoonpanoa, Mäkinen sanoi.

Mäkinen ei antanut suoraa vastausta kysyttäessä, hyväksyykö hän Adamon käyttämän taktiikan.

– Meillä on mielestämme hyvä tiimi, mutta niin on Adamollakin.

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Adamo puolestaan antoi ytimekkään vastauksen Mäkiselle tämän antamista lausunnoista.

– Vaikuttaa siltä, että Tommilla on enemmän aikaa miettiä minun kuljettajiani kuin minulla on aikaa miettiä hänen kommenttejaan, Adamo sivalsi.

Lue myös: Rallin MM-sarjan kulisseissa kytee – Tommi Mäkiseltä suorat sanat kilpailijatiimien suunnitelmista: ”Ei millään muotoa realismia”

M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener puolestaan myönsi, että hänkin voisi kierrättää kuskeja kisasta toiseen, mikäli tallin pelimerkit riittäisivät siihen.

– Minulla ei ole isompia ongelmia vaihtamisen suhteen, se tuo hieman lisää mielenkiintoa. Jos olisin Adamon asemassa, tekisin samalla tavalla, Millener kertoi.

– Toyota todennäköisesti sättii itseään, koska he eivät tee niin, mutta he ovat palkanneet kolme täysipäivästä kuljettajaa, brittipomo lisäsi.

Hyundain kokoonpano muuttuu jälleen ensi viikoksi, jolloin MM-sarja jatkuu Meksikon osakilpailulla. Tällä kertaa Tänak, Neuville ja Dani Sordo kilpailevat Hyundain WRC-kalustolla sorakilpailussa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja