WRC-pomo raotti rallin MM-sarjan suunnitelmia

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan osakilpailuita ryhdytään kierrättämään ensi vuodesta lähtien. Mahdollista on myös se, että osakilpailuiden määrä kasvaa tulevina vuosina.

Kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta odotetaan parhaillaan ilmoitusta ensi vuoden MM-rallikalenterista. Tiettävästi Japanin ja Kenian Safari-ralli ovat saamassa paikan MM-sarjasta, kun taas Korsikan ja Katalonian kisat ovat putoamassa pois. Vahvojen huhujen mukaan Uusi-Seelanti puolestaan korvaa Australian rallin kaudella 2020.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

Rannalle jäävät osakilpailut saatetaan nähdä MM-sarjassa jälleen 2021, kun ralleja ryhdytään kierrättämään kalenterissa.

– Maailman moottoriurheiluneuvosto pyysi meitä selvittämään mahdollisuutta rotaatiojärjestelmälle. Se vaikeutti tilannetta, mutta nyt olemme lähellä ratkaisua. Ajatus lähti siitä, että kriteerit täyttäviä ralleja on enemmän kuin paikkoja kalenterissa, FIA:n rallipomo Yves Matton kertoi ranskalaiselle Autohebdolle.

– Osa kisajärjestäjistä on ollut kiinnostunut tästä systeemistä erilaisista syistä.

Kaudella 2020 ajetaan 14 MM-osakilpailua tämän vuoden tapaan. Tulevaisuudessa MM-ralleja saattaa olla enemmän.

– Toimintasuunnitelmamme on, että MM-sarjassa on enintään 16 osakilpailua. Sen yläpuolelle emme voi mennä. Jos määrä kasvaa tulevaisuudessa 16 osakilpailuun, kilpailuista kahdeksan olisi Euroopassa ja kahdeksan Euroopan ulkopuolella. Mutta juuri nyt meillä ei ole ratkaisua järjestää yli 14 osakilpailua, Matton sanoi.

Tuoreimpien huhujen mukaan vuoden 2020 MM-kalenteri saatetaan julkistaa vielä perjantain aikana. Rallit.fi seuraa tilannetta.

Lue myös: Rallin MM-taisto jatkuu mudassa ja kurassa – tämä kaikki sinun pitää tietää Walesin MM-rallista

Rallin MM-kausi jatkuu ensi viikolla Walesissa. Katso alla olevalta videolta, mitä Walesin MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,281723″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat