Tallipomo haluaa Sunisen näyttävän kykynsä – ”Teemun vauhti asvaltilla on ollut todella vakuuttavaa”

Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford

Ford-kuski Teemu Suninen lähtee toiveikkain mielin ensi viikon Katalonian MM-ralliin. Jokelalainen on ajanut Espanjassa jo monta kertaa, joten kokemusetu ei ole kokeneemmilla kuskeilla niin suuri kuin monessa muussa rallissa.

Sunisella oli loppukeväästä ja kesän aikana hyvä putki päällä MM-sarjassa, mutta Suomen kisan jälkeen on ollut tahmeampaa, vaikka Turkista toki neljäs sija tulikin. MM-sarjan pistetilanteessa suomalaiskuskit käyvät kovaa jäsentenvälistä kamppailua epävirallisesta SM-tittelistä. Toyotan Jari-Matti Latvala on seitsemäntenä, mutta Suninen ja Citroenin Esapekka Lappi ovat vain pisteen perässä.

– Me ajoimme kolmen päivän testit Elfynin kanssa viime viikolla ja saimme kokemusta kolmesta erilaisesta asvalttitiestä. On tiedossa, että automme on hyvä asvaltilla ja myös soralla. Odotankin siis innolla ensi viikkoa, Suninen toteaa.

– Tavoitteena on saada kova tulos. Olisi hienoa, jos pystymme ajamaan podiumista. Taistelu MM-sarjassa suomalaisten kesken on aika jännittävää. Haluan pärjätä siinä kamppailussa hyvin, Suninen jatkaa.

Katso alta video, mitä Katalonian MM-rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Kataloniassa ajetaan tunnetusti sekä soralla että asvaltilla. Tärkeää on löytää oikea ajorytmi sekä perjantain sorapätkillä että heti lauantaiaamuna, kun pinta vaihtuu asvaltiksi.

– On oltava todella keskittynyt koko ajan. Lisäksi on tärkeää löytää hyvä rytmi heti. Olen ajanut täällä joka kerta vuodesta 2015, joten kisa on aika tuttu. Jos kaikki palaset loksahtavat paikoilleen, niin loistotulos on mahdollinen, Suninen aprikoi.

Lue myös: Jäähyväiset ainutlaatuiselle MM-rallille – tämä kaikki sinun pitää tietää Katalonian osakilpailun reitistä

Viime vuonna Katalonian kisa oli Fordille hyvä, kun Sebastien Ogier oli toinen ja Elfyn Evans kolmas. Walesilaiskuski Evans palasi lokakuun alun kotirallissaan takaisin tositoimiin pitkän sairauslomansa jälkeen. Tallipomo Richard Millener uskoo, että Evansilla ja Sunisella on hyvä mahdollisuus yllättää ensi viikolla.

– Elfyn todisti Walesissa seitsemällä pohja-ajallaan, että hän taistelee heti paluunsa jälkeen voitosta. Teemu on kulkenut pitkän matkan tänä vuonna ja oppinut paljon. Espanjassa hänellä on täydellinen tilaisuus näyttää, mitä kaikkea hän on oppinut, Millener toteaa.

– Teemun vauhti asvaltilla on ollut todella vakuuttavaa tänä vuonna. Uskon, että hän tappelee hyvästä tuloksesta.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö