WRC-paikkansa menettänyt Hayden Paddon: En voi jäädä kotimaahani, muuten katoan kartalta

Hayden Paddon. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Uusiseelantilainen rallikuljettaja Hayden Paddon koki uransa toistaiseksi kovimman kolauksen viime kauden päätteeksi.

Paddonille jäi tyhjä arpa kouraan joulukuussa, kun Hyundai jakoi kuljettajapaikkoja kaudelle 2019. Hyundai päätti pestata yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin ”osa-aikaisella” sopimuksella, minkä vuoksi Paddon joutui jättämään väliin tämän vuoden MM-rallikarkelot.

– Se oli ensimmäinen kerta elämässäni 20 vuoteen, kun ajattelin, että voi paska. Jos kaikki suunnitelmat menevätkin pieleen, mitä minä sitten teen? Siihen saakka kaikki oli ollut rallia, rallia, rallia ja ajamista, ajamista, ajamista, Paddon kertoi uusiseelantilaiselle Southland Times -lehdelle.

Paddon ei jäänyt pyörittelemään peukaloitaan. Hän ryhtyi kehittämään Paddon Rallysport -tiimiään kotimaassaan Uudessa-Seelannissa. Tämän lisäksi Paddon päätti ottaa uuden askeleen urallaan: tänä vuonna hän ajaa rallicrossia uudessa Global Rallycross Europe -sarjassa.

Paddonin tavoitteet ovat yhä MM-rallisarjassa. Tänä vuonna hän ylläpitää rallivirettään kilpailemalla kotimaassaan.

– Emme ole luopuneet WRC-unelmasta. Jos emme pääse autoon tänä vuonna, yritämme palata autoon kaudella 2020. Minusta tuntuu, että olen nyt parhaimmillani, minkä vuoksi on erittäin turhauttavaa olla sivussa. Tiedän, että voisimme menestyä tällä hetkellä, mutta politiikka tuli tiellemme, Paddon sanoi.

Paddonin mukaan siirtyminen rallicross-sarjaan, jota ajetaan Euroopassa, oli tärkeä päätös hänen tulevaisuutensa kannalta.

– En voi jäädä Uuteen-Seelantiin. Jos jään Uuteen-Seelantiin, katoan kartalta.

– Minulla on ollut useita haasteita vuosien aikana. Takaiskut saattavat masentaa päivän tai yön ajan, mutta kun on nukkunut yön yli, siitä saa uutta bensaa liekkeihin. Se ajaa entistä enemmän eteenpäin, koska silloin haluaa todistaa muiden olevan väärässä ja todistaa myös itselleen, että pystyy menestymään, Paddon painotti.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja