Quantcast

WRC-kuskin uusi osoite selvillä, ura jatkuu pienemmässä luokassa

Brittikuski Gus Greensmith jatkaa uraansa WRC2-luokassa.
Gus Greensmith
Gus Greensmith. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Greensmith ehti edustaa M-Sport Fordin tiimiä peräti kahdeksan vuoden ajan, joista viimeiset kaudet hän ajoi ykköskaliiberin autolla täyden MM-kauden. Nyt edessä on pienoinen arvonalennus, sillä kaudella 2023 Greensmith joutuu tyytymään WRC2-luokituksen menopeliin.

Brittikuski ajaa Toksportin tiimissä täyden WRC2-kauden. Ensimmäinen MM-ralli miehelle on luvassa maaliskuussa Meksikossa.

– Vihdoinkin kahdeksan Ford-vuoden jälkeen on aika jonkin uuden ja se uusi on Skoda Fabia RS Rally2. WRC2-luokassa tulee olemaan kovempaa kilpailua kuin koskaan ennen. Olen todella tyytyväinen ohjelmaamme, jonka saimme tehtyä Toksportin ja Skodan kanssa, Greensmith sanoo sosiaalisen median sivuillaan.

– Varmaa on, että pääsen ajamaan tänä vuonna paljon. Nyt on aika testata ja valmistautua kohti maaliskuuta ja Meksikon rallia.

Greensmith on jo kolmas viime vuoden WRC-kuskeista, jotka joutuvat hakemaan vauhtia alemmasta luokasta. Aiemmin oman WRC2-ohjelmansa ovat julkistaneet Fordilta Greensmithin tavoin tuttu Adrien Fourmaux sekä Hyundailla ajanut Oliver Solberg.

WRC2-luokassa taisto tulee Greensmithin sanojen mukaan olemaan kovempaa kuin koskaan ennen. Suomalaisista luokassa nähtäneen ainakin Emil Lindholm, Sami Pajari ja Teemu Suninen sekä kenties myös Jari Huttunen.

Greensmith on viimeksi ajanut WRC2-luokassa kaudella 2019. Tuolloin hän sijoittui kolmanneksi Kalle Rovanperän ja Mads Östbergin jälkeen.

Uusi MM-kausi starttaa tammikuun puolivälin jälkeen Monte Carlon osakilpailulla.

Katso alapuolelta viime tammikuun Monte Carlon rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat