Quantcast

WRC-kuski solmi jatkosopimuksen kaikessa hiljaisuudessa – naulasi kovan tavoitteen ensi kaudelle

Gus Greensmith
Gus Greensmith. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittikuljettaja Gus Greensmith tavoittelee uutta harppausta eteenpäin urallaan rallin MM-kaudella 2022.

Greensmith oli tänä vuonna ainoa M-Sport Ford -tallin kuljettaja, joka osallistui kauden jokaiseen MM-ralliin Ford Fiesta WRC -autolla. Greensmith sijoittui MM-sarjan loppupisteissä yhdeksänneksi ja nappasi uransa parhaan sijoituksen Kenian Safari-rallissa, jossa hän ajoi neljänneksi.

– Tänä vuonna tavoitteenani oli kasvattaa kokemustani. Olimme usein hyvässä vauhdissa, mutta meiltä puuttui tasaisuutta. Tein myös pari typerää virhettä, joista pitää tulevaisuudessa päästä eroon, Greensmith kertoi ranskalaiselle Autohebdo-lehdelle.

Viime viikolla paljastettiin, että Greensmith jatkaa Fordin ratissa myös ensi kaudella, kun rallin MM-sarja siirtyy hybridiaikakauteen. Brittikuskin mukaan sopimus syntyi kaikessa hiljaisuudessa jo kuukausia sitten.

– Sopimus julkistettiin Italiassa, mutta päätös tehtiin heinäkuussa. Olen voinut keskittyä omaan työhöni, kun päätös tehtiin jo niinkin hyvissä ajoin.

– Tiedämme, että M-Sport ja Ford voivat kehittää hyvän auton. Se on erittäin rohkaisevaa, että Fordilta tulee entistä enemmän tukea, Greensmith iloitsi.

M-Sport kilpaili tällä kaudella säästöliekillä MM-sarjassa. Fiesta WRC oli pahasti kilpailijatiimien autoja perässä, sillä M-Sport satsasi panoksiaan jo rallin MM-sarjan uuteen aikakauteen.

– Viimeisten 12 kuukauden aikana olen aina yrittänyt päästä mukaan kamppailemaan palkintosijoista. Tehtävä ei ollut helppo, sillä auton kehitys lopetettiin ja lisäksi testeistä oli puutetta. Mutta joissakin kisoissa olimme lähellä kärkiryhmää, Greensmith summaili.

– Meillä pitäisi olla ensi vuonna kilpailukykyinen kalusto, jonka avulla meillä on mahdollisuus saavuttaa tavoitteemme. Haluan voittaa erikoiskokeita ja päästä palkintokorokkeelle, minkä jälkeen voimme lähteä tavoittelemaan voittoa, brittikuljettaja suunnitteli.

M-Sport on toistaiseksi julkistanut Greensmithin ja Craig Breenin sopimukset ensi kaudelle. Ranskalaiskuljettaja Adrien Fourmaux’n jatko tiimissä on varma juttu. Todennäköistä on se, että konkarikuljettaja Sebastien Loeb ajaa Ford Puma Rally1 -autolla kilpailun tai pari kaudella 2022.

Lue myös: WRC-talli korottamassa merkittävästi panoksiaan rallin MM-sarjassa – tallipomo lupailee kuljettajauutisia

Edellä mainittu nelikko testasi aiemmin tällä viikolla hybridiyksiköllä varustettua Ford Pumaa Ranskassa.

Katso alta kooste MM-kauden 2021 päättäneestä Monzan rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ floating=”2″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat