WRC-kuski sementoi paikkansa huipulla – ”Voin taistella näitä jätkiä vastaan!”

M-Sport Fordin Adrien Fourmaux osoitti jälleen Puolassa viime viikonloppuna, että mies on todella noussut rallimaailman huipulle.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford Ltd
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Välivuoden jälkeen lajin ykköstasolle tänä vuonna palannut Fourmaux nappasi jo kauden kolmannen palkintosijansa. Puolan tavoin kolmostila tuli vyölle helmikuussa Ruotsista sekä maaliskuussa Keniasta. 

Puolassa ero kärkeen oli ranskalaisella siedettävät 42,7 sekuntia. MM-sarjassa mies pysyi viidennellä sijalla.

– Aloin jo kaipaamaan podiumia. Toki tämä oli jälleen kolmas tila, mutta on se parempi kuin ei mitään. Jos katsoo aikaeroa Kalleen (Rovanperä), niin sekin on positiivista. Vaikka lähtöpaikat eivät olleet samat koko viikonlopun, niin ero kärkeen oli vain 0,14 tai 0,15 sekuntia per kilometri, Fourmaux selvitti Rallit.fille.

– Siinä mielessä kisa oli mielettömän hyvä. Näytimme myös, että Pumalla pärjää myös nopeissa sorakisoissa, mikä on ehdottomasti positiivista. 

Menestys Puolassa oli tärkeää, sillä seuraavaksi ajetaan kaksi nopeaa sorarallia lisää, kun pisteistä kilvoitellaan ensin parin viikon päästä Latviassa ja sen jälkeen Keski-Suomessa.

 – Tulos osoitti, että olemme yhä riittävällä tasolla ja meiltä voidaan odottaa kilpailukykyä myös tulevissa kisoissa. Tämä oli erittäin positiivinen signaali Suomea ja Latviaa ajatellen, Fourmaux sanoi.

– Sain tästä myös itseluottamusta, että voin taistella kärkijätkiä vastaan myös näissä ralleissa. Sen me myös aiomme tehdä. 

M-Sport testasi Puolan ja Latvian kisoja varten kesäkuussa Etelä-Virossa. Suunnitelmaan ei kuulu testejä Suomessa ennen Jyväskylän MM-rallia, mutta menestys saattaa muuttaa mielipiteitä tallin johdossa.

– Ei ole testejä suunnitelmissa, mutta ehkä tämän tuloksen myötä meidän on vähän muutettava lähestymistapaamme. Meillä on kuitenkin tiimin kanssa vielä testipäiviä käyttämättä, joten pitää vain pohtia, mihin kisoihin ne käytetään, Fourmaux summasi.

Lue myös nämä