WRC-kuski jätettiin viidenneksi kansallisessa rallissa Norjassa

M-Sport Fordilla kilpaileva Gus Greensmith sai kovan vastuksen norjalaiskuskeilta Numedals-rallissa.
Gus Greensmith
Gus Greensmith. Kuva: M-Sport Ford

Greensmith sijoittui seitsemän pikataivalta ja noin 100 EK-kilometriä käsittäneessä Numedals-rallissa viidenneksi. Brittikuski kisasi Norjassa Ford Fiesta Rally2 -kilpurilla, jonka suorituskyky ei aivan riitä VW-konsernin kalustolle.

Kilpailun voittoon ajoi niin ikään MM-sarjasta tuttu Ole Christian Veiby Volkswagen Polo R5 -kilpurillaan. Greensmith jäi kisan voittajalle reilut puolitoista minuuttia. MM-kauden avanneessa Monte Carlon rallissa Greensmith ajoi elämänsä ensimmäisen pohja-ajan WRC-tasolla. Lopputuloksissa Greensmith oli teknisten murheidenkin jälkeen komeasti viides.

Greensmithille kilpailu oli hyvää valmistautumista ensi viikon Ruotsin MM-ralliin, vaikka kalusto kilpailussa olikin uutta Rally1-hybridiautoa selvästi matalatehoisempi. Myös kilpailun voittanut Veiby osallistuu Ruotsin MM-ralliin, mutta WRC2-luokassa.

Toiseksi Norjan kansalliseen rallisarjaan kuuluneessa kilpailussa ylsi Frank Tore Larsen, jonka kartturina toimi muun muassa Mads Östbergin rinnalta tuttu Torstein Eriksen. Niin ikään Volkswagenilla kilpaillut Larsen hävisi voittajalle 23,1 sekuntia.

Kolmanneksi kaasutti Eyvind Brynildsen Skodallaan. Eroa kärkeen kertyi 29,5 sekuntia. Kartturina MM-tasollakin toiminut Anders Grøndal oli neljäs ennen Greensmithia.

Numedals-rallissa debyyttinsä ralliauton ratissa teki myös Grøndalin vaimo, paremmin WRC All Liven haastattelijana tunnettu Molly Pettit Grøndal. Torstein Eriksenin vaimon Line Lykken kanssa tulos Subarulla jäi kuitenkin kohtuullisen vaisuksi. Parivaljakko sijoittui 73. tilalle eron ollessa kärkeen reilut 20 minuuttia.

Katso alapuolelta, kuinka Elfyn Evans testasi Ruotsin MM-rallia varten.