Quantcast

WRC-kuljettajaparille sakot SOS-napin painamisesta

M-Sport Fordin irlantilaiskuljettaja Craig Breen ja kartanlukija Paul Nagle joutuvat kaivamaan kuvettaan Ruotsin MM-rallissa.
Craig Breen ja Paul Nagle
Craig Breen ja Paul Nagle. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Breen täräytti penkkaan perjantain toisella erikoiskokeella ja joutui keskeyttämään. Tuomariston päätöksen mukaan kilpailijapari oli painanut autossa SOS-nappia, vaikka he eivät tarvinneet lääkintähenkilöstöltä apua.

Breen ja Nagle kävivät tuomariston kuultavana perjantai-iltapäivänä. Lopputulemana oli 2 000 euron sakko.

– Nagle ilmoitti, että kun he olivat pysähtyneet, hän oli ensimmäisenä painanut OK-nappia ja sen jälkeen Tie tukossa > EI -nappia ennen autosta poistumistaan. Hän oli järkkymätön siitä, ettei hän ollut missään vaiheessa painanut SOS-nappia. Nagle myönsi, että inhimillinen virhe saattoi olla tässä tapauksessa mahdollinen, päätöksessä kerrotaan.

Tuomaristo käytti todistusaineistona auton sisäkameran videokuvaa sekä turvallisuusjärjestelmän dataa.

Monte Carlon MM-rallissa kolmanneksi sijoittuneen Breenin mukaan ulosajo johtui erikoisesta ongelmasta.

– Auton perä osui lumipenkkaan pian lähdön jälkeen, mutta selvisin tilanteesta. Mutta valitettavasti jostain syystä tuulilasin pesulaite ruiskutti vettä joka kerta, kun jarrutin. Lopulta tuulilasi alkoi jäätyä, Breen kertasi DirtFishin mukaan.

– Nopealla alamäkiosuudella en nähnyt kunnolla ja jäimme kunnolla jumiin lumipenkkaan. Katastrofi, irlantilaistähti tiivisti tuntemuksensa.

Craig Breen
Craig Breen täräytti penkkaan kakkospätkällä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Breen ja Nagle jatkavat kilpailua lauantaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat