Walesin MM-ralli on tarjoillut Jari-Matti Latvalalle jopa lunta ja jäätä – ”Isoin haaste on aina sää”

Elokuun Saksan rallissa Miikka Anttila (vas.) ja Jari-Matti Latvala juhlivat kolmatta sijaa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Toyotan rallitallin suomalaiskonkarin Jari-Matti Latvalan ura MM-sarjassa alkoi vuonna 2002 Walesista, missä silloin vasta 17-vuotias Latvala kisasi Mitsubishi Lancerilla.

Walesin debyytistä heltisi yleiskilpailun 17. tila. Sen jälkeen Latvala on piipahtanut Walesin rallissa monta kertaa vieden voiton vuosina 2011-12. Sääolosuhteet ovat aina haaste Britannian rallissa, joskin lokakuun alussa pahimmat ääriolosuhteet tuskin toteutuvat.

– Britannian ralli on aina ollut erityinen minulle ja olen aina nauttinut siitä. Isoin haaste on aina sää. Vuosien varrella olen kisannut siellä lumessa, jäässä, hirveässä tuulessa ja sateessa, mitä on tullut joka kulmasta, Latvala muistelee.

– Itse asiassa jos siellä sataa, niin se voi viedä osan mudasta pois ja antaa paremman pidon. Sitten taas jos on kuivaa, niin voi olla tosi liukasta.

Edellinen Turkin osakilpailu meni Latvalalta penkin alle, mutta sitä edelsi kauden ensimmäiset palkintosijat Suomen ja Saksan ralleista.

– Odotan kisaa innolla ja haluan jatkaa siitä, mihin Suomessa ja Saksassa jäin. Silloin minulla oli hyvä rytmi ajamisessa. Toivottavasti saamme taas hyvän tuloksen, jotta voimme auttaa tallia saavuttamaan valmistajien mestaruuden, Latvala toteaa.

Tommi Mäkisen johtama Toyotan rallitiimi nappasi sijat kaksi ja kolme viime vuonna Walesista, joten kisan pitäisi sopia hyvin Yaris WRC:lle.

– Ensimmäisenä vuotena Walesin ralli ei ollut meille kovin hyvä, mutta me otimme siitä opiksi ja teimme muutamia muutoksia. Viime vuonna olimme siellä todella vahvoja, Mäkinen muistuttaa.

– Tiet ovat nopeita ja se sopii meille hyvin. Liukkaat olosuhteet voivat aina olla hankala juttu, mutta uskon, että kaikki meidän kuskimme nauttivat haasteesta.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö