Quantcast

Vuotiko Hyundai-kuski jo liikaa tietoja tallinsa suunnitelmista? – ”Ehkä hän on sitten uusi tallipäällikkö”

Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallin 20-vuotias toisen polven rallitähti Oliver Solberg ajaa Dirtfishin mukaan ensi kaudella täyden kauden Rally1-kilpurin ratissa.

Solberg lipsautti jo aiemmin SVT:n haastattelussa, että on mukana Rally1-autolla sekä kauden avaavassa Monte Carlon että myös helmikuun Ruotsin MM-ralleissa. Dirtfishin mukaan Ruotsin lipun alla kilpaileva Solberg ajaa i20 N Rally1 -autolla myös Kroatiassa huhtikuussa.

Alustavan suunnitelman mukaan supertähdet Thierry Neuville ja Ott Tänak ajavat kaudella 2022 itseoikeutetusti täydet sesongit. Kolmatta autoa olivat alustavien puheiden mukaan jakamassa Solberg ja espanjalaiskonkari Dani Sordo.

– Aloittelen työt auton kanssa, ja kun kaikki keskittyvät Oliveriin, niin yritän auttaa häntä mahdollisimman paljon, jotta hän yltää parhaimpaan mahdolliseen suoritukseen. Tällä hetkellä olen siinä uskossa, että ajan jotain neljä rallia itse, Sordo sanoo Dirtfishin sivuilla.

– Täytyy katsoa sitten kauden mittaa, tuleeko kisoja enemmän. En tiedä vielä paljoa ensi vuodesta. Ensimmäisestä kisastakaan ei ole tietoa. Pitää puhua tallipomon (Andrea Adamo) kanssa suunnitelmista. Uskoisin, että se on Portugali tai jokin vastaava, Sordo jatkaa viitaten vasta toukokuussa ajettavaan Portugalin MM-ralliin.

Tallipäällikkö Adamo on aiemmin kertonut, että kauden toisella puoliskolla Hyundai voisi ajaa jo neljän uuden Rally1-auton voimin. Näin ollen Solberg saattaisi päästä ajamaan koko kauden pääluokassa, jos Sordon debyytti uusilla kilpureilla venyisi kesälle saakka.

– Aikaa on vielä, en tiedä. On mahdollista, että Oliver ajaa Monte Carlossa. Jos Dani kertoo teille, mitä tulee tapahtumaan, niin ehkä hän on sitten uusi tallipäällikkö, Adamo puhisee.

– Meillä on vaihtoehtoja ja mitään ei ole vielä lyöty lukkoon.

Rallivarikolla on liikkunut kauden 2021 loppupuolella huhuja Adamon siirtymisestä muihin tehtäviin tallipäällikön paikalta. Kovimmat huhut ovat nostamassa Adamon tilalle Oliver Solbergin isää, vuoden 2003 maailmanmestaria Petter Solbergia.

Katso alapuolelta Monzan MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat