Quantcast

Vuorisalo metsästää kauden avausvoittoa – ”Pääsisi vihdoin leikkaamaan viikset”

Samuli Vuorisalo
Samuli Vuorisalo. Kuva: Toni Ollikainen / Tonigraphs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun rallin SM-sesonkia on jäljellä vielä kaksi osakilpailua, löytyy Opel Adam R2:sta käskyttävä parivaljakko Samuli Vuorisalo kartanlukijanaan Henri Arpiainen, SM3-luokasta toiselta sijalta.

Vuorisalo oli tällä kaudella mukana Tulevaisuuden tähti -kisassa, mutta urheiluvaikuttajista koottu raati valitsi Suomen MM-rallin edustajaksi Henri Hokkalan. Vuorisalo myöntää, että palkinnon lipeäminen käsistä harmitti kovasti.

– Tottakai se sillä hetkellä söi miestä, varsinkin, kun tämä oli toinen kerta kyseisessä kisassa. Mutta hienot kaksi päivää oli taas. Nyt on kuitenkin tilanne nollattu ja katseet käännetty loppukauteen.

Kun kaudesta on nyt viimeiset kaksi kisaa jäljellä, Enset SM-ralli Sastamala-Huittisissa ja SM TeijoTalot-ralli Turku-Salo akselilla, on Vuorisalo SM3-luokassa toisena 37 pistettä johtavaa Kinnusta perässä. Takana on sitten tiukkaa, sillä sijoilla 2-5 olevat kuljettajat ovat vain 13 pisteen sisällä toisistaan.

– Mestaruus on tavoitteena. Se toki vaatii vähän epäonnea Jarolta ja meiltä täydellistä onnistumista molemmista kisoista. Mutta koetetaan pitää vähintään tämä hopeatila kauden loppuun asti. Nyt on ainakin hyvin testattu, pari viikkoa sitten Sauvossa ja viime viikonloppuna Oili Jalonen rallissa ajettiin vielä nolla-autokeikka Laitilan suunnilla. Löydettiin myös ne Pohjanmaallakin vaivanneet pikkuviat, joten senkin puolesta kaikki on kunnossa.

Pientä etua loppukauden kisoihin Vuorisalolle tuo hyvä kokemus molempien kisojen tiestöstä.

– Testiä olen ajanut Huittisassa ja Sastamalassa useasti ja uskoisin, että tiet sopii vallan mainiosti meikäiselle. Varsinkin Sastamalan tiestö on hyvin lähellä Tampereen rallien vastaavaa ja sieltä onkin hyviä muistoja viime kaudelta, kun päätettiin kausi voitolla ja SM-pronssilla.

Rallissa kotikisan tuomat edut eivät ainakaan Vuorisalon kohdalla ole toteutuneet. Viime vuosina Turussa ajetut SM-rallit ovat olleet melkoista taistelua.

– Kertaakaan sitä kisaa ei ole ilman ongelmia läpi ajettu. Ehkä siihen on tietynlaiset paineet ladattu ennakkoon. Tällä kertaa unohdetaan ne ja lähdetään ajamaan sitä, kuin mitä tahansa muuta rallia. Toki se olisi ihan huippu juttu jos kotikulmilla pääsisi nostelemaan pyttyä korkeimmalta korokkeelta.

Yksi ”paineita” luonut tekijä on alkukaudesta sovittu leikkimielinen veto, jossa Vuorisalon on pitänyt olla leikkaamatta viiksiään ennen kuin voitto osuisi kohdalle.

– Joitain osapuolia se on kyllä haitannut, mutta itse olen tullut niiden kanssa ihan hyvin juttuun. Veto on siis edelleen voimassa ja osakilpailun voitolla ne pääsisi vihdoin leikkaamaan, Vuorisalo naurahtaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat