Voiko kukaan pysäyttää Ott Tänakia? – ”Tiedän, että olen suorituskykyinen”

Hyundain Ott Tänak on yksi suurimmista voittajasuosikeista torstai-iltana käynnistyvässä Puolan MM-rallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak on noussut hyvään vireeseen, josta osoituksena tuli kauden avausvoitto Sardiniasta kesäkuun alussa. Puolassa on ajettu viimeksi vuonna 2017, jolloin voittoa juhli Tänakin nykyinen tallikaveri Thierry Neuville. Virolaiskuski ei ole Puolassa voittoon urallaan yltänyt, mutta on ajanut vuosina 2015-16 kisassa podiumille.

– Muistoni Puolasta ovat hienoja. Olen aina nauttinut siitä rallista paljon. Tiet ovat todella nopeita ja haastavia. Pätkät voivat muuttua paljon sään myötä, mutta joka tapauksessa, odotan rallia innolla, Tänak sanoo.

Virolainen viihtyy erinomaisesti nopeissa soraralleissa, eikä Puolan tiestö kovin paljoa heitä miehen kotimaan pikataipaleista.

– Tykkään todella Puolan rallin profiilista. Se on aika samankaltainen kuin missä olen oppinut ajamaan.

Kaudella 2016 tuolloin Fordilla ajanut Tänak johti kisaa ennen kahta viimeistä erikoiskoetta mukavalla 18,6 sekunnin erolla ennen Andreas Mikkelseniä. Volkswagenia edustanut Mikkelsen kuitenkin nousi lopulta voittoon Tänakin kärsittyä rengasrikon.

Voitto olisi tuolloin ollut Tänakin uran ensimmäinen MM-sarjassa. Lopulta uran avausvoitto tuli tilille seuraavana kesänä Sardiniassa.

– Olin tosiaan erittäin lähellä uran avausvoittoa, mutta se ei sitten tullutkaan. Olen kuitenkin sen jälkeen ollut Puolassa pari kertaa palkintopallilla, joten tiedän, että olen siellä suorituskykyinen, Tänak miettii.

– Toki aina on varaa parantaa. Toivottavasti saamme nopeasti hyvän fiiliksen autossa, jotta itseluottamusta on tarpeeksi puskea kovaa koko viikonlopun ajan.

Puolan MM-ralli käynnistyy torstaina aamupäivällä testierikoiskokeella. Ensimmäinen varsinainen pätkä ajetaan saman päivän iltana rallin keskuspaikassa Mikolajkissa.

Yhteensä kisassa on luvassa 19 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy noin 303 kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat