Voi rähmä! Eerik Pietarinen täräytti ulos ja keskeytti – myös Rovanperällä hurja tilanne

Eerik Pietarinen
Eerik Pietarinen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime vuonna WRC2-luokan voittoon Suomen MM-rallissa ajanut Eerik Pietarinen ajoi ulos heti ensimmäisellä metsäpätkällä perjantaiaamuna. 

Takaisku oli Pietariselle ja kartanlukija Juhana Raitaselle raju. Parivaljakko on mukana WRC2 Pro -luokassa Skoda Motorsportsin ilmoittamana, mutta homma tyssäsi heti ensimmäiselle todelliselle erikoiskokeelle. Pietarisella on sopimus tänä vuonna neljästä MM-rallista.

Jos Fabia R5 Evo ei ole kokenut isompia iskuja ulosajossa, jatkaa Pietarinen todennäköisesti Ralli2-säännöllä lauantaina.

https://twitter.com/EerikPietarinen/status/1157168741760659456

Myös kolme perättäistä luokkavoittoa MM-sarjassa ajaneella Kalle Rovanperällä oli hurja tilanne Oittilan erikoiskokeella, mikä aiheutti pienen rengasrikon.

– Meillä oli iso tilanne pätkän alussa. Kuulin nuotin väärin. Luulin, että mutka ajetaan kaasu pohjassa, mutta se olikin tiukka, Rovanperä huokaisi maalissa WRC All Liven lähetyksessä.

Rovanperä ajoi kuitenkin toiseksi nopeinta kyytiä R5-autojen luokassa. Pohjat tykitti vuoden 2017 Tulevaisuuden tähti Emil Lindholm. Rovanperä jäi maanmiehestään 2,8 sekuntia, mutta johtaa WRC2 Pro -luokkaa.

R5-autoista kolmanneksi nopein Oittilassa oli ranskalainen Pierre Louis Loubet, joka kuitenkin jäi Lindholmin pohjista yli 11 sekuntia. Jari Huttunen oli neljänneksi nopein ennen Takamoto Katsutaa ja Nikolai Grjazinia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat