Virossa epäillään jo: Kalle Rovanperä muuttaa kaiken kullaksi

Kalle Rovanperä sai ilouutisen ennen viikonloppuna ajettavaa Chilen MM-rallia.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä valmistautuu parhaillaan Concepcionin kaupungissa rallin MM-kauden 11. osakilpailuun, joka käynnistyy perjantaina. Maanantaina Rovanperälle napsahti kuitenkin voitto Suomessa, vaikka maailmanmestari oli samaan aikaan muissa maisemissa.

Tälläkin kertaa kyse oli hevosvoimista – ja tarkemmin sanottuna raviurheilusta. Rovanperän osaomistama nelivuotias tamma Vapiskaa otti nimittäin lähtövoiton Kuopion raveissa.

Henri Bollström on ohjastanut Vapiskaan kolmeen lähtövoittoon tänä vuonna. Palkintorahaa tamma on tuonut lähes 6 000 euroa. Maanantain voitto kasvatti pottia 1 500 eurolla.

Rovanperän, Harri Elosen ja Aki Korpisen omistama suomenhevonen nousi otsikoihin myös Suomenlahden eteläpuolella Virossa.

– Tuntuu siltä, että kaikki, mihin Kalle Rovanperä koskee, muuttuu kullaksi, virolainen Ralli.ee-sivusto muotoili julkaisussaan X-palvelussa (ent. Twitter).

Rovanperällä itsellään on teoreettinen mahdollisuus varmistaa toinen perättäinen rallin maailmanmestaruus tulevana viikonloppuna. Se tosin vaatii hänen tallikaveriltaan Elfyn Evansilta epäonnistumista, ja samaan aikaan suomalaistähden olisi ajettava voittoon.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta Chilen MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat