Quantcast

Viron MM-rallista tihkui ensitietoja – luvassa uudistuksia

Ott Tänak
Historian ensimmäinen Viron MM-ralli päättyi Ott Tänakin (kuvassa vauhdissa) voittoon. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viron MM-rallin järjestäjät ovat julkistaneet ensimmäisiä yksityiskohtia heinäkuussa ajettavasta kilpailusta.

Viro sai viime vuonna ensimmäistä kertaa MM-rallin järjestettäväkseen, kun korona pyyhki muita osakilpailuja kalenterista. MM-sarja palasi pitkältä koronatauolta tositoimiin Tarton ja Otepään ympäristössä viime syyskuussa. Järjestelyt toimivat kilpailussa, minkä ansiosta Viro sai MM-rallin myös kaudelle 2021.

– Opimme paljon viime vuodesta. Olemme tehneet omat analyysimme ja vuonna 2021 voimme ehdottomasti järjestää kilpailun paremmin suunnittelemalla asioita ennakkoon, kilpailunjohtaja Silver Kütt kertoo.

Tarton kaupunki jatkaa rallin keskuspaikkana myös tulevana kesänä. Rallin päämaja ja huoltoalue sijaitsevat Viron kansallismuseon ympäristössä parin kilometrin päässä Tarton keskustasta.

Viime vuonna Etelä-Virossa ajettiin kaikkiaan 17 erikoiskoetta. Kilpailu käynnistyi perjantai-iltana lyhyellä pätkällä huoltoalueen vieressä. Kunnon metsäpätkillä kilpailtiin lauantaina ja sunnuntaina.

Tänä vuonna Viron sorakilpailu järjestetään perinteisemmällä formaatilla. Testierikoiskoe on ohjelmassa torstaiaamuna 15. heinäkuuta ja lähtöseremoniat pidetään illalla huoltoalueella.

Kisaviikonlopun aikana ajetaan kaikkiaan 24 erikoiskoetta.

– Ralli on yhden päivän pidempi vuonna 2021 ja samalla tuomme mukaan uusia erikoiskokeita uusilla alueilla. Keskinopeus putoaa hieman viime vuosista, ja pätkillä käytetään enemmän metsäteitä. Tuomme Power Stagen (kilpailun päätöspätkän) suoraan rallin keskukseen, Viron kansallismuseolle. Näin Viron MM-ralli voi päättyä kilpailun päälavalle, Kütt avaa suunnitelmia.

Viron MM-ralliin myytiin viime vuonna 16 000 pääsylippupakettia, jotka oli jaoteltu 16:een eri kategoriaan. Tämän tarkoituksena oli se, että katsojat pyrittiin pitämään tuhannen fanin kuplissa.

Järjestäjien suunnitelmissa on, että ensi kesän ralliin tulee enemmän lippuja myyntiin.

– Tälle vuodella on suunniteltu 25 eri katsojaryhmää ja niistä jokaiselle on oma erityinen ohjelma. Näin rallifanit jakautuvat tasaisesti kaikille erikoiskokeille ja he pystyvät nauttimaan kisasta. Reitillä on lähes 70 uniikkia katselualuetta, joista jokaisesta löytyy kaikki tarvittava rallin vaivattomaan seuraamiseen, kuten mahdollisuus katsoa suoraa lähetystä isolta näytöltä, rallin kaupallinen johtaja Tarmo Hõbe sanoo.

Viron kansallismuseon kupeessa ajetaan viikonlopun aikana kaksi pätkää. Lisäksi lauantai-iltana huoltoalueen päälavalla on tarkoitus järjestää konsertti rallifaneille.

Viron MM-ralli on ohjelmassa 15.-18. heinäkuuta. Suomen osakilpailu ajetaan kaksi viikkoa myöhemmin.

Katso alta kooste viime kesän Viron MM-rallin ratkaisuhetkistä.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,348840″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat