Viron MM-ralliin kahdeksan suomalaiskuljettajaa – venäläiskuski pääsee sittenkin mukaan?

Viron MM-rallin järjestäjät ovat julkistaneet osallistujalistan heinäkuussa ajettavaan kilpailuun.
Nikolai Grjazin
Nikolai Grjazin voitti WRC2-luokan Sardinian MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Soraralliin on ilmoittautunut kaikkiaan 43 autokuntaa. Kyseessä on pienin osallistujamäärä, joka on ollut mukana vuodesta 2020 järjestetyssä Viron MM-osakilpailussa. Vuonna 2020 Viron ralliin starttasi 59 autoa ja vuonna 2021 osallistujia oli 49.

Tämän vuoden kilpailussa on mukana kahdeksan suomalaista kilpailijaparia. Toyotan tehdastiimin Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi kilpailevat MM-pisteistä pääluokassa GR Yaris Rally1 -hybridikilpureilla. Rally1-autoja on lähtöviivalla yhteensä 11: neljä Toyotaa, neljä Ford Pumaa ja kolme Hyundaita.

WRC2-luokkaan starttaa kolme suomalaista autokuntaa. Teemu Suninen kilpailee Hyundailla, Emil Lindholm Skodalla ja Jari Huttunen Fordilla.

Junioreiden JWRC-luokassa on niin ikään kolme suomalaiskuljettajaa. Lauri Joona ja Sami Pajari kuuluvat luokan vakionaamoihin, mutta Virossa vauhtiin pääsee myös Roope Korhonen, jolle kyseessä on uran ensimmäinen MM-ralli.

Osallistujalistalta löytyy hieman yllättäen myös venäläisen Nikolai Grjazinin nimi. Viron MM-rallin pomo Urmo Aava oli kertonut aiemmin, ettei venäläisillä tai valkovenäläisillä kuskeilla ole asiaa kilpailuun.

– Tämä on Viron rallin, Viron moottoriurheiluliiton ja Viron olympiakomitean päätös siitä, että kilpailussa ei ole urheilijoita Venäjän, Valko-Venäjän tai neutraalin lipun alla. Tämän päätöksen perusteella Grjazin ei ole tulossa tänne, Aava kertoi Betsafen podcastissa toukokuussa.

Kansainvälinen autoliitto FIA ei ole evännyt venäläisiltä tai valkovenäläisiltä pääsyä MM-ralleihin Ukrainan sodan vuoksi. Grjazin on osallistunut Venäjän käynnistämän hyökkäyksen jälkeen Ruotsin, Kroatian, Portugalin ja Sardinian MM-ralleihin. Sardiniassa Grjazin otti WRC2-luokan voiton. Luokan pisteissä hän on toisena.

Viron MM-ralli ajetaan 14.-17. heinäkuuta.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin WRC2-luokan kisasta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat