Quantcast

Viron MM-ralli seuraa Suomen linjaa: venäläiskuskeilla ei asiaa kisaan

Viron MM-rallin järjestäjät eivät päästä venäläiskuljettajia heinäkuussa ajettavaan kilpailuun.
Nikolai Grjazin
Nikolai Grjazin oli mukana Viron MM-rallissa heinäkuussa 2021. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viron ralliorganisaation pomo Urmo Aava vahvisti asian Betsafen podcastissa.

– Tämä on Viron rallin, Viron moottoriurheiluliiton ja Viron olympiakomitean päätös siitä, että kilpailussa ei ole urheilijoita Venäjän, Valko-Venäjän tai neutraalin lipun alla, Aava kertoi.

Päätös koskee etenkin WRC2-luokassa kilpailevaa Nikolai Grjazinia, joka on maansa tunnetuin rallikuljettaja MM-sarjassa.

– Tämän päätöksen perusteella Grjazin ei ole tulossa tänne, Aava alleviivasi.

Venäläisten sulkeminen Viron rallista on seuraus Venäjän helmikuun lopulla aloittamasta hyökkäyksestä Ukrainaan. Grjazin kilpaili huhtikuussa Kroatian MM-rallin WRC2-luokassa ja hän on mukana myös torstaina käynnistyvässä Portugalin MM-rallissa.

Viron lisäksi myös Suomen MM-ralli jää Grjazinilta väliin. Autourheilun kotimainen kattojärjestö AKK-Motorsport ilmoitti jo maaliskuun alussa, että Venäjän ja Valko-Venäjän lisenssinhaltijat suljetaan täysimääräisesti suomalaisista autourheilukilpailuista. Päätös koskee sekä urheilijoita että toimitsijoita.

– Autourheilun lajiliitto AKK-Motorsport ry tuomitsee jyrkästi Venäjän hyökkäyksen ja sotatoimet Ukrainassa. Venäjän hyökkäys on hyökkäys demokratiaa, ihmisoikeuksia ja avointa yhteiskuntaa vastaan, AKK kertoi tiedotteessaan.

– AKK tukee Suomen olympiakomitean ja Kansainvälisen olympiakomitean suosituksia siitä, että Venäjä ja Valko-Venäjä suljetaan täysimääräisesti kansainvälisestä urheilutoiminnasta.

Viron MM-ralli on ohjelmassa 14.-17. heinäkuuta. Keski-Suomen sorateillä kilpaillaan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Katso alta torstaina käynnistyvän Portugalin MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat