Quantcast

Viron MM-ralli saamassa jättipotin?

Viron MM-rallin suunnitelmissa on vakiinnuttaa paikkansa MM-kalenterissa.
Ott Tänak
Ott Tänak vauhdissa Viron MM-rallissa kesällä 2021. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viro sai ensimmäisen kerran MM-rallin järjestettäväkseen kaudella 2020, jolloin koronapandemia perui tukun kisoja MM-sarjasta. Hyvin sujunut debyytti takasi Tarton ympäristössä ajettavalle kisalle paikan kalenterista myös kaudelle 2021.

Viro kuuluu MM-sarjaan myös tänä kesänä. Maan eteläosien nopeilla sorateillä kisaillaan pisteistä heinäkuun puolivälissä.

Nyt kisajärjestäjien aikomuksena on tehdä pidempi jatkosopimus rallin MM-sarjan promootioyhtiön ja Kansainvälisen autoliiton FIA:n kanssa. Viron rallin pomo Urmo Aava kertoi Postimees-lehdelle, että organisaatio on tehnyt alustavan tarjouksen MM-osakilpailun järjestämisestä myös ensi kaudella.

Rallijärjestäjien toiveena on kuitenkin saada vieläkin pidempi sopimus, joka pitäisi Viron MM-sarjassa kauteen 2026 saakka.

WRC-promoottori on tehnyt aiemminkin pidempiä sopimuksia kilpailujärjestäjien kanssa. Esimerkiksi Kenian Safari-rallin kontrahti ulottuu vuoteen 2026.

Viron ralliorganisaatio on saanut kisan järjestämiseen huomattavaa tukea valtiolta. Tukipotti oli 2,5 miljoonaa euroa sekä vuonna 2020 että 2021.

Vuosimallin 2022 Viron MM-ralli ajetaan 14.-17. heinäkuuta. Toyotan Kalle Rovanperä voitti kisan viime vuonna.

Katso alta kooste viime vuoden Viron MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat