Viron EM-rallissa kova suomalaiskattaus – myös hallitseva Suomen mestari lähtöviivalla

Viron EM-rallin järjestäjät julkistivat tiistaina osallistujalistan heinäkuun alussa ajettavaan kilpailuun.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virossa ajettiin rallin MM-sarjan osakilpailu vuosina 2020-23, mutta tänä vuonna Rally Estonia kuuluu EM-sarjaan. Kisa ajetaan Tarton ympäristössä samoilla sorateillä kuin aiempina vuosina.

Kilpailuun on ilmoittautunut kaikkiaan 51 autokuntaa 23 eri maasta. Rallissa on mukana tuttuja nimiä myös rallin MM-sarjan puolelta.

EM-sarjan kärkikuljettajista mukana ovat ranskalainen Mathieu Franceschi, uusiseelantilainen Hayden Paddon, romanialainen Simone Tempestini, norjalaiskonkari Mads Östberg, Suomen Mikko Heikkilä ja latvialaistoivo Martins Sesks.

He saavat MM-sarjan WRC2-luokan puolelta haastajikseen muun muassa virolaiskuljettajat Georg Linnamäen ja Rorbert Virveksen sekä Bulgarian lipun alla kilpailevan Nikolai Grjazinin.

– Olimme viime vuonna hyvässä vauhdissa Virossa, ja auto (Toyota GR Yaris Rally2) tuntuu hyvältä nopeissa ralleissa, joten meillä pitäisi olla hyvät mahdollisuudet EM-rallissa. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, en näe mitään syytä, miksi emme voisi taistella voitosta, Linnamäe kertoi.

Lähtöviivalla on myös hallitseva Suomen mestari Teemu Asunmaa, jolle kyseessä on ensimmäinen ralli EM-sarjassa. Suomalaisväriä kisaan tuovat myös Benjamin Korhola ja Tuomas Välilä.

Kilpailuun starttaa kaikkiaan 21 autokuntaa Rally2-luokituksen kalustolla.

– Kun suunnittelimme tämän vuoden Viron rallia, yksi toiveistamme oli, että kilpailussa on vahva virolaisedustus ja kova kattaus joka luokassa. Nyt tämä toive on toteutunut, Viron EM-rallin johtaja Urmo Aava sanoi.

Viron EM-ralli ajetaan 5.-7. heinäkuuta.

Katso Viron EM-rallin osallistujalista kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös nämä