Ville Pynnönen SM1-luokassa seuraavassa SM-rallissa – ”Koko ajan on pyrkimys oppia”

Ville Pynnönen. Kuva: Hannu Rainamo / Hannuphoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ville Pynnösen nousujohteinen kausi saa jatkoa, kun seuraavana kisana vuorossa on Sastamalan ja Huittisten alueilla ajettava Enset SM-Ralli, jossa kalustona ja huoltona toimii edellisten kisojen tapaan TGS Worldwiden Skoda Fabia R5.

Jyväskylän Urheiluautoilijoita edustava, 21-vuotias Pynnönen on jälleen uuden kokemuksen edellä, kun vuorossa on ensimmäinen SM-luokassa ajettava kilpailu. Eroavaisuus edellisiin lisäluokassa ajettuihin SM-kisoihin on lähtöpaikkaa lukuun ottamatta varsin minimaalinen, jonka johdosta kilpailuun suhtaudutaan samanlailla kuin edeltäviin.

– Jokaisen kilpailun kohdalla päällimmäinen tavoite on ollut päästä maaliin ja saada kilometrejä alle. Tämäkään kilpailu ei tee poikkeusta siitä, mutta totta kai vauhtia ja sen kehittymistä seurataan jatkuvasti. Koko ajan pyrkimys on oppia ja kehittyä kuskina, Pynnönen toteaa.

Pynnösen kesäkausi on ollut nousujohteinen ja ajollisesti varsin varma. Kouvolan yleiskilpailun 14. ja Pohjanmaan kahdesatta sijoitusta seurasi Neste Ralli, jossa Pynnönen yhdessä kartturi Timo Hantusen kanssa sijoittui yleiskilpailun 17. ja R5-luokan seitsemännelle sijalle. Edeltäviä kilpailuja Pynnönen näkee onnistuneina ja tavoitteena on jatkaa kehittymistä.

– Pääsääntöisesti vauhtia ja varmuutta on tullut lisää kesän myötä. Toki vauhdillisesti Neste Rallissa tuli hiukan enemmän takkiin SM-kärkikuskeihin verrattuna kuin Pohjanmaan SM-rallissa, mutta silti tulokseen on oltava tyytyväinen, ja etenkin, että tavoitettiin maali ehjällä suorituksella. Kovia kuskeja näyttää olevan tulossa SM-ralliin, mutta tulospaineita ei silti oteta. Nyt on tärkeintä saada yleistä ajamista koko ajan paremmaksi ja luottoa entistä enemmän nuottiin, unohtamatta sen tekemisen tarkkuutta, Pynnönen toteaa lopuksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat