Ville Pynnönen huippukalustolla Pohjanmaan SM-ralliin

Ville Pynnönen
Ville Pynnönen starttaa TGS Worldwiden Skodalla Toivakka-ralliin ja Pohjanmaan SM-ralliin. Kuva: Ville Pynnösen tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ville Pynnönen ajaa kauden ensimmäisen SM-rallinsa ensi viikolla, kun SM-kausi jatkuu Pohjanmaa-rallilla.

Pynnönen saa käyttöönsä huippukaluston, sillä hän starttaa kilpailuun TGS Worldwiden Skoda Fabia R5 -autolla. Pynnönen testasi autoa torstaina 45 kilometrin verran löytääkseen tuntuman pitkän ajotauon jälkeen. Talvella suoritettu leukaleikkaus oli asettanut omat rajoitteensa Pynnösen kisaamiselle alkuvuodesta.

– Huolimatta pitkästä ajotauosta, sekä yleisesti että Skodan osalta, vauhti ja fiilis ajamisen osalta löytyivät yllättävän nopeasti. Loppua kohden tekeminen oli samalla tasolla kuin aiempien rallien testeissä. Kunhan vastaavan vauhdin saisi edes joltain osin nuotista ajamiseen heti ensimmäiselle kerralle, niin kehitystä voisi olla odotettavissa viime vuoteen nähden, Pynnönen kertoo.

Pynnönen lämmittelee Pohjanmaa-rallia varten lauantaina, jolloin hän starttaa Skodalla Toivakka-ralliin kartanlukija Kari Kallion kanssa.

– Karin kanssa ajettiin aiemmin nuottitreeniä, missä kehiteltiin nuotin sisältöä ja johdonmukaisuutta, ja näitä oppeja pyritään käyttämään jatkoa ajatellen. Yhteistyö on toiminut hyvin, ja lauantain kisaa odotellaan hyvin innolla, Pynnönen toteaa.

Kokenut kartturi Timo Hantunen lukee Pynnöselle nuotteja Pohjanmaan SM-rallissa.

– Toivakassa tärkeintä on saada nuotista ajamista ja yleistä ajofiilistä, ja Pohjanmaalla tavoitteet ovat samoilla sijoilla kuin viime kesän SM-kisoissa. Olennaisin tavoite on oppia ajamaan vauhdikkaammin ja puhtaammin nuotista, minkä kautta tuloskin lopulta parantuu, Pynnönen suunnittelee.

Lue myös nämä