Viimeinenkin WRC-tiimi pääsemässä vihdoin tositoimiin – suomalaiskuskien turha haaveilla vielä ajohommista

Teemu Suninen ja Esapekka Lappi joutunevat vielä odottamaan Fiesta WRC:n ohjaimiin pääsyä. Kuva: M-Sport Ford WRT

Brittiläinen M-Sport Fordin rallitiimi on ollut käytännössä toimettomana maaliskuun puolivälissä ajetusta Meksikon MM-rallista lähtien.

Koronavirus on piinannut Britanniaa rajusti ja sitä kautta myös matkustusrajoitukset ovat tiukkoja. M-Sport on ainoa kolmesta MM-sarjan tiimistä, joka ei ole vielä käynnistänyt isossa mittakaavassa toimintojaan tänä kesänä. Sen sijaan Toyota ja Hyundai aloittivat testaamisen toissa viikolla Keski-Suomessa.

Katso miten Kalle Rovanperä ohjasti Yaris WRC:tä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Rallisivusto DirtFishin mukaan M-Sport on kuitenkin saamassa Fiesta WRC:n pitkästä aikaa ulos Dovenby Hallin pajaltaan, sillä M-Sport on ajamassa pienet testit yhdessä Ison-Britannian autourheiluliiton kanssa. Tarkoituksena on kuvata Fiestaa tositoimissa ja näyttää samalla ihmisille, että lähitulevaisuudessa on mahdollista ajaa rallia turvallisesti koronasta huolimatta.

Fiestaa ei tosin käskytä kumpikaan suomalaisista tehdaskuskeista. Esapekka Lappia tai Teemu Sunista ei ole vielä kutsuttu paikalle Cumbriaan. ”Filmipäivän” ajot suorittaa sen sijaan tallipomon poika Matthew Wilson, joka on itsekin ajanut monta vuotta MM-sarjassa.

M-Sport ajaa Britannian autoliiton kanssa Greystokessa lähellä omaa pajaansa. Dirtfishin mukaan homma suoritetaan seuraavan parin viikon aikana, mutta tarkkaa ajankohtaa ei ole saatu urkittua selville.

Britannian autoliitto aikoo tehdä M-Sportin kanssa yhteistyössä opetusvideon, jolla se näyttää, kuinka ralleja voidaan järjestää syksyllä turvallisesti. Muutoksia on luvassa muun muassa aikatarkastuksiin, katsastuksiin ja kuinka viranomaiset voivat toimia ylipäätään. Myös yleisömäärien hillitseminen lienee yksi tehtävistä.

Lue myös: Suomalaisella WRC-tähdellä hirveä hinku ajamaan, mutta tehdas on kiinni – ”Itse en voi niitä vehkeitä kustantaa”

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö