Viime vuonna hurja ulosajo – Citroen-tähti rakastaa silti Argentiinan rallia

Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Citroen Racing/@World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitiimin alkukausi rallin MM-sarjassa ei ole ollut ruusuilla tanssimista. Talli on ajanut kolme kauden neljästä kisasta vain kahden auton voimin. Palkintopallille talli on päässyt kaksi kertaa, kun Ruotsissa Craig Breen oli toinen Meksikossa Kris Meeke kolmas. 

Kokenut Meeke lähti jälleen uuteen kauteen mestaruus mielessään, mutta neljän rallin jälkeen pohjoisirlantilainen on MM-taulukossa vasta jaetulla viidennellä sijalla peräti 48 pistettä kärkimies Sebastien Ogieria perässä.

Seuraava MM-ralli ajetaan ensi viikolla Argentiinassa, josta Meekellä on kuitenkin lämpimiä muistola. Meeke juhli Argentiinassa WRC-uransa avausvoittoa vuonna 2015.

– Lähden kauden viidenteen kisaan erittäin päättäiväisenä ja haluan nousta ylöspäin MM-taulukossa. Argentiinan ralli on kuitenkin aina iso haaste ja sitä pitää kunnioittaa. Se on ralli, jota todella rakastan, Meeke toteaa.

Viime vuonna Argentiinan kisa näytti Meekelle rankemman puolensa, kun Citroen-kuski ajoi rajusti ulos. Meeke on kuvaillut ulosajoaan uransa pahimmaksi. Videon viime vuoden Meeken tärkystä voi katsoa TÄSTÄ LINKISTÄ.

Breen ja Al-Qassimi takaisin Citroenin puikoissa

Irlantilaiskuski Craig Breen palaa takaisin Citroenin puikkoihin oltuaan sivussa Meksikon ja Korsikan MM-ralleista, jolloin tiimissä hääräsi yhdeksänkertainen mestari Sebastien Loeb.

Breen on ajanut Argentiinassa kerran, kun viime vuonna matka tyssäsi keskeytykseen.

– Olen ajanut Argentiinassa vain kerran ja silloin vain osan kisasta. Muut kuskit ovat ajaneet niitä pätkiä vuosikausia. Pelkäänkin, että kokemuksen puute voi vähän hankaloittaa minun matkaani. Testit kuitenkin sujuivat hyvin. En ole ihan hetkeen ajanut C3 WRC:llä soralla, mutta auto on selvästi kehittynyt tällä alustalla, Breen sanoo.

Citroenin rattiin palaa myös sheikki Khalid Al-Qassimi, joka on viimeksi ajanut rallin MM-sarjassa viime syksyn Walesin osakilpailussa. Argentiinassa mies on ajanut viimeksi vuonna 2015 ollen kuudes.

– Ralli tulee olemaan minulle iso haaste, sillä en ole ajanut Argentiinassa pitkään aikaan. Odotan kuitenkin kisaa innolla. Minun pitää palauttaa mieleen nuotit ja pätkät. Ainoa tavoitteeni on päästä maaliin ja nauttia rallista.

Citroen on juhlinut Argentiinassa voittoa kymmenen kertaa. Loeb on ollut ykkönen peräti kahdeksan kertaa. Carlos Sainz juhli Citroenilla voittoa vuonna 2004 ja Meeke siis vuonna 2015.

Lue myös nämä

  • Uusimmat