Quantcast

Vieläkö Sebastien Loeb tekee paluun rallin MM-sarjaan? – ”Olisi vaikeaa sanoa ei”

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan legenda, yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb sanoo Motorsport.comin sivuilla, ettei suunnittele ainakaan aktiivisesti paluuta rallin pariin kaudella 2022. 

Loeb on viime vuosina keskittynyt kestävyyskisoihin ja jahtaa uransa ensimmäistä Dakar-voittoaan. Haguenaun ylpeys kuitenkin myöntää, että jos tilaisuus tulisi ajaa uusilla Rally1-hybridiautoilla, voisi kiusaus olla liian suuri olla vastaamatta myöntävästi kutsuun.

– Ainakaan tällä hetkellä ei ole mitään suunnitelmia. Ei erityisesti ole ollut (neuvotteluita WRC-tiimien kanssa), mutta WRC-autoa on aina mukava ajaa. Olisi vaikea sanoa ei, koska sellaista fiilistä ei saa mistään muualta, Loeb sanoo Motorsport.comille.

47-vuotias Loeb ajaa tänä vuonna myös uutta täysin sähköistä Extreme E -sarjaa Lewis Hamiltonin johtamassa X44-tiimissä yhdessä Cristina Gutierrezin kanssa. Rallin MM-sarjassa Loeb nähtiin viimeksi kaudella 2020, kun hän ajoi Monte Carlossa kuudenneksi ja Turkissa kolmanneksi Hyundain kalustolla.

Loeb on seurannut tarkasti rallin MM-sarjan ensiaskeleita siirtymisessä hybriditeknologiaan. Uuden sukupolven autojen kokeileminen kiehtoo.

– Minusta se on hyvä asia ja heidän (rallin MM-sarjan) oli tehtävä jotain. Minusta hybridit ovat hyvä vaihtoehto, koska täysin sähköiset autot eivät olisi ehkä niin hyvä homma. Voima mitä autoista lähtee hybridiyksikköjen kanssa on vaikuttavaa. Sitä on hienoa seurata, 79 MM-rallin voittaja  toteaa.

Loeb kisasi viime viikonloppuna Baja Aragon -kestävyysrallissa Espanjassa. Voitto oli lähellä, mutta kolmen minuutin johtoasema suli viimeisellä erikoiskokeella tekniseen vikaan. Lopulta Loeb oli Nasser Al-Attiyahin voittamassa rallissa seitsemäs.

Ensi tammikuun Dakar-rallissa Loeb kisaa jälleen Prodriven BRX Hunter -autolla. Pitkä yhteistyö kartanlukija Daniel Elenan kanssa päättyi keväällä. Tulevassa Dakar-rallissa Loebille navigoi Fabian Lurquin.

Katso alapuolelta, kuinka Loeb ja Carlos Sainz testasivat Extreme E -sarjan kilpureitaan alkuvuodesta. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,360692″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat