Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Video: Kalle Rovanperä vauhdissa Saksassa, Ford puolestaan ”ryösti” takasiivet Toyotalta

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö

Vaikka rallin MM-sarjassa vietetään kesätaukoa, ei kuskeilla ja tiimeillä juuri lomaa ole. Puolentoista kuukauden tauon aikana tallit ajavat testiä ympäri Eurooppaa valmistautuen kauden toiseen puoliskoon. 

Edellinen kisa ajettiin Sardiniassa kesäkuun alkupuoliskolla ja MM-karavaani palaa tositoimiin heinäkuun lopussa Keski-Suomessa. Silloin tositoimissa on pitkästä aikaa myös nuori sensaatio Kalle Rovanperä, joka nähtiin MM-sarjassa viimeksi Argentiinassa huhtikuussa.

Rovanperä on testannut Skoda Fabia R5:sta maanantaina Saksan asvaltilla, jossa MM-sarja piipahtaa elokuussa. PlanetMarcus-sivusto on saanut haltuunsa pienen videon Rovanperän testeistä ja rutkasti kuvamateriaalia.

https://www.facebook.com/PLANETEMARCUS/videos/10156193070690733/

Sivustolta voi katsella myös kuvia Rovanperän testeistä. Löydät kuvat TÄMÄN LINKIN takaa.

Myös Toyota on jo testannut Saksassa. Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi viihtyivät Saksan asvaltilla viime viikolla.

Suomessa Jyskälän testit ovat niin ikään täydessä vauhdissa. Maanantaina M-Sport Fordilla aloitti walesilaiskuski Elfyn Evans. Samalla M-Sport esitteli myös uuden aeropaketin auton takaosassa. Sivuilla näkyvät ”CD-telineet” muistuttavat hyvin paljon Toyotan vastaavia, jotka ovat Yaris WRC:stä tuttu näky.

Alla olevan  videon otsakkeessa väitetään Sebastien Ogierin testaavan Fiestaa, mutta Rallit.fin tietojen mukaan ranskalaismestari testaa vasta myöhemmin tällä viikolla ja eri paikassa kuin Evans. Myös Twitterissä rallikansa tietää puikoissa olevan walesilaiskuskin.

 

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö