Vettä myllyyn: Fordin iso pomo bongattiin kilpailevan WRC-tiimin tiloista – voiko M-Sport saada jättipotin?

M-Sport Ford
M-Sport tekee yhteistyötä Fordin kanssa, mutta sillä ei ole takanaan autonvalmistajan täyttä tukea. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ford Performancen eli Fordin moottoriurheiluosaston kansainvälinen johtaja Mark Rushbrook vieraili viime viikolla M-Sportin vieraana Walesin MM-rallissa.

Ford Performance tekee yhteistyötä M-Sportin kanssa ja tarjoaa teknistä tukea brittitiimille, joka kilpailee Ford Fiesta WRC -autoilla MM-sarjassa. Tämän vuoksi Rushbrookin vierailu ei ollut suuri yllätys.

– Käyn joka vuosi muutamassa MM-rallissa. Itse asiassa tämä on kolmas perättäinen vuosi, kun olen Walesin MM-rallissa. Nautin tästä, Rushbrook sanoi.

Rushbrookin visiitin ajankohta nosti kuitenkin ilmoille spekulaatioita. Tiettävästi Ford Performance ja M-Sport olivat ennen Walesin rallia käyneet Yhdysvalloissa neuvotteluita yhteistyön jatkolinjauksista.

– M-Sport on ollut hieno yhteistyökumppani ja se on tärkeä kumppani myös jatkossa. Odotan yhteistyön jatkumista, Rushbrook kertoi Rallit.fille.

Katso alta kooste Walesin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,284050″ ap mute]

 

Autonvalmistajat seuraavat mielenkiinnolla rallin MM-sarjan siirtymistä kohti hybridiaikakautta. WRC-autoihin istutetaan hybridimoottorit kaudesta 2022 lähtien, ja parhaillaan tulevia teknisiä sääntöjä muotoillaan paperille.

Rushbrook ei ollut Walesissa pelkästään M-Sportin kunniavieraana. Hänet bongattiin kesken rallin myös Hyundain tiloista, missä hän neuvotteli noin puolentoista tunnin ajan Hyundain tallipäällikön Andrea Adamon ja toisen Ford Performancen edustajan kanssa. Pöydässä tuskin keskusteltiin pelkästään Hyundain paljon kehutusta kahvista, vaan todennäköisesti rallin MM-sarjan tulevaisuus oli tapetilla.

M-Sport on kilpaillut viime vuodet yksityistiimin statuksella rallin MM-sarjassa. Rushbrookin keskustelut toisen tiimin johtajan kanssa pistivät vettä jälleen myllyyn: voisiko M-Sport saada Fordilta lähitulevaisuudessa täyden tehdastuen, kun autonvalmistajien himoitsema hybriditeknologia on tulossa MM-sarjaan?

– En ole valmis puhumaan siitä, Rushbrook vastasi lyhyesti.

Tehdastuki olisi jättipotti M-Sportille, joka operoi pienellä budjetilla isoja autonvalmistajia Hyundaita, Toyotaa ja Citroenia vastaan. Tiimi on ajoittain kamppailut talousvaikeuksienkin kanssa.

Lue myös nämä