Quantcast

Vetomiesten voittajalta huikeat pohjat Päijälässä – myös MM-sarjan kuskit jäivät taakse

Vesa Hirvonen. Kuva: Kuva: Marko Kyöstilä
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kahden vuoden takainen Vetomies-kilpailun voittaja Vesa Hirvonen onnistui nyt ajamaan toiseen voittoonsa Jyväskylässä. Tämä oli Keski-Karjalan UA:n kuskille jo neljäs peräkkäinen palkintosijoitus Suomen MM-rallin ohessa ajetusta kansallisesta kilpailusta.

Vetomiesten kisa alkoi Harjun EK:lta, jonka asfaltilla Hirvonen ajoi maltilla seitsemänneksi jääden Markus Hellströmille 2,8 sekuntia. Sen jälkeen kisa olikin joensuulaisen BMW-miehen näytöstä, mutta hidasteitakin matkan varrelle mahtui.

Ensimmäiselle sorapätkälle Päijälään syntyi hurjat 25,6 sekunnin pohjat. Ennakolta kovimmiksi haastajiksi lasketut Hellström ja Jesse Turunen joutuivat keskeyttämään Päijälässä, joka helpotti kärkimiehen urakkaa.

– Tietysti oli harmi homma, että pojat putosivat pelistä noin alkuvaiheessa. Olimme kuitenkin heitä sen pätkän väliajoissa selvästi edellä, Hirvonen laski.

Myös Pihlajakosken pätkälle Hirvonen kellotti pohjat, mutta Kakaristossa alkoi vastustaa: rengasrikko vei aikaa ja etumatka muihin kutistui.

– Kolmisen kilometriä taivallettiin tyhjällä renkaalla. Meillä oli myös akku tyhjentynyt, joten laturin varassa tultiin. Huollossa teimme tarvittavat korjaukset, mutta myöhästyimme seuraavan pätkän lähdöstä, josta ropsahti 40 sekuntia aikasakkoa, Hirvonen kertasi.

Niinpä Idän Pikajuna oli joutunut takaa-ajajan rooliin. Eroa kärkeen oli 30,8 sekuntia, kun kaksi erikoiskoetta oli ajamatta.

Hirvonen ja kartanlukija Jussi Martiskin päättivät laittaa kaiken peliin, kun vuorossa oli vaativa Päijälän EK toistamiseen.

Kukapa olisi uskonut, että Hirvosen autokunta siirtyisi puolen minuutin takamatkalta heittämällä takaisin kärkeen. Päijälään syntyi peräti 38,2 sekunnin pohja-aika! Noteeraus oli kansainvälistä luokkaa, kun myös kaikki MM-rallin kaksivetokuskit jäivät Hirvosen taakse.

Hirvonen kruunasi voittonsa ajamalla pohja-ajan myös päätöspätkälle, vaikka ajoi sen varmistellen.

– Päijälän molemmat vedot onnistuivat. Riskillä en ajanut, mutta en lähtenyt myöskään kiviä kiertelemään. Tiedostin, että sillä pätkällä pystyy onnistuessaan vetämään muihin eroa. Kisan tavoitteena oli vain ja ainoastaan voitto, sillä meillä oli edellisiltä vuosilta jo kaikki palkintopallin eri sijoitukset taskussa. Nyt ei olla enää yksinkertaisia voittajia, Hirvonen hymähti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat