Venäläiskuskeille kaksoisvoitto Kanarialla – Hokkanen luokkansa kuudes

Miika Hokkanen
Miika Hokkanen juhli viime kaudella SM-kultaa. Kuva: Hannu Rainamo.

Fordin venäläiskuski Aleksei Lukjanuk jatkoi voitokkaana rallin EM-sarjassa. Lukjanuk voitti Kanariansaarten lauantaina päättyneen osakilpailun reilulla 51,4 sekunnin erolla ennen maanmiestään, Skoda-kuski Nikolai Grjazinia.

Lukjanuk oli ykkönen myös kauden avanneessa Azorien rallissa. Voitto oli Lukjanukille jo kolmas perättäinen Kanarialla.

Venäläisten jälkeen kisassa kolmanneksi ajoi Skodalla ajava Saksan Fabian Kreim. Isäntämaan Jose Suarez oli neljäs ennen Ranskan Laurent Pellieria ja Puolan Greogorz Grzybia.

Suomen Miika Hokkanen ylsi kuudennelle sijalle alle 27-vuotiaiden junioriluokassa. Hokkanen ei missään vaiheessa päässyt kärjen vauhtiin ja jäi lopulta kisan voittaneesta Portugalin Diogo Gagosta kaksi minuuttia. Latvian Opel-kuski Martins Sesks oli U27-luokan toinen ja Itävallan Peugeot-pilotti Simon Wagner kolmas.

Rallin EM-sarjassa nyt ajettu kaksi osakilpailua. Seuraava ralli ajetaan Kreikassa, kun vuorossa on legendaarinen Akropolis-ralli kesäkuun alussa.

Venäläiskuski Lukjanuk johtaa EM-sarjaa voitettuaan molemmat kauden kahdesta ensimmäisestä osakilpailusta.