Quantcast

Vasta 20-vuotias maailmanmestarin poika loikkaa isoon rooliin rallin MM-sarjassa – ”Ymmärrän, mikä vastuu minulla on”

Oliver Solberg. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vasta 20-vuotias Oliver Solberg ottaa uuden askeleen ralliurallaan ensi kaudella, kun Ruotsin lipun alla kilpaileva nuorukainen sai sopimuksen Hyundain tehdastiimin kanssa.

Vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin poika kilpailee Hyundain Rally1-hybridiautolla valikoituja osakilpailuja jakaen tehdastiimin kilpuria espanjalaiskonkari Dani Sordon kanssa.

– On hieman vaikeaa kuvailla, mitkä nyt ovat tunteet. Olen kertonut teille jo muutaman kerran, että unelmani ovat tulleet toteen. Sanoin sen jo, kun ajoin Rovaniemellä ensimmäisen WRC-rallini ja myöhemmin Alba-rallissa, kisassa, joka oli ensimmäinen WRC-autolla asvaltilla, Solberg hehkuttaa.

– Mutta onhan tämä vielä se kaikkein suurin unelma. Niin kauan kuin muistan, juuri tätä olen halunnut tehdä, enkä yhtään mitään muuta. Minun pitää vieläkin vähän nipistää itseäni, että olenko se juuri minä, jolle tämä kaikki tapahtuu.

Solbergin näytöt tällä kaudella MM-sarjassa ovat olleet kyseenalaiset, sillä viisi edellistä MM-rallia ovat päättyneet keskeytyksiin. Maailmanmestarin pojalla oli kuitenkin kaikki muu taustalla kunnossa, ja sopimus saatiin sorvattua.

– Haluan sanoa isot kiitokset Andrealle (tallipäällikkö Adamo), mutta myös koko muulle tiimille. Ymmärrän, mikä vastuu minulla on. Haluan tehdä kaikkeni, että saan tehtyä tuloksia tälle fantastiselle tiimille, Solberg toteaa.

– Tiedän kuitenkin, että ralli on ennen kaikkea kokemuslaji. Jokainen kilometri, jonka pääsee ajamaan, tuo sinulle lisää oppia. Minulla on niitä oppikilometrejä vielä paljon edessä. Kokemuksen suhteen ei voi valita oikoteitä. Minun on edettävä askel kerrallaan.

Solberg on mielissään, että saa jakaa Hyundain kolmannen auton juuri Sordon kanssa.

– On mahtavaa ottaa nämä askeleet urallani yhdessä Danin kanssa. Olen tuntenut, ja perheeni on tuntenut, Danin jo pitkän aikaa. Hän on yksi parhaista tyypeistä tässä lajissa. Voin varmasti oppia häneltä paljon, Solberg hehkuttaa.

– Eikä se lopu vielä tähän, katsokaa muita tiimikavereitani. Siellä on kaksi maailman nopeinta (Thierry Neuville ja Ott Tänak) miestä samassa tallissa.

Solberg ja muut ensi kauden MM-sarjan kuljettajat ovat ison haasteen esillä, kun ensi vuodeksi pikataipaleille tulevat uudet Rally1-hybridikilpurit.

– Aika moni asia tulee muuttumaan sen suhteen, miten autot toimivat ja miten niitä pitää ajaa. Myös strategia tulee olemaan isossa roolissa joka pätkällä. Varmasti ottaa vähän aikaa sopeutua uusiin juttuihin. Tämä on kuitenkin iso asia lajin tulevaisuuden kannalta.

– Olen vasta 20-vuotias, joten onhan tämä valtavan suuri askel urallani. Olen kuitenkin valmis haasteeseen. Haluan tehdä kaikkeni, jotta voin palkita ne ihmiset, jotka ovat uskoneet minuun.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin ratkaisuhetket.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389240″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat