Vasta 17-vuotias Oliver Solberg voitti Latvian EM-rallin – ”Suurin päivä elämässäni”

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Gregory Lenormand / DPPI

Rallin vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin vasta 17-vuotias Oliver-poika alkaa olemaan liki isänsä veroinen rattimies. Nuori Solberg debytoi rallin EM-sarjassa Latviassa tänä viikonloppuna ja ajoi heti voittoon.

Volkswagen Polo R5:sta käskyttänyt Solberg kukisti toiseksi sijoittuneen Citroen-kuski Aleksei Lukjanukin 22,7 sekunnilla. Kolmanneksi sijoittui isäntämaan Martins Sesks.

– Tämä on suurin päivä elämässäni. Voitin EM-rallin debyytissäni elämäni parhaalla ajolla. Kiitos faneille, perheelle ja tiimille upeasta tuesta, Solberg hehkutti Twitter-tilillään.

Venäläiskuski Lukjanuk oli koko rallin ajan Solbergista iskuetäisyydellä, mutta norjalainen kasvatti pätkä pätkältä johtoaan. Rally Liepajassa ajettiin 13 erikoiskoetta ja nuori Solberg kaasutti mykistävät kymmenen pohja-aikaa.

Suomalaiskuski Miika Hokkanen oli mukana etuvetoisella Peugeotillaan kaksivetoisten luokassa. Vielä kolmannen erikoiskokeen jälkeen Hokkanen oli luokassaan viidentenä vain 16 sekuntia kärkeä perässä. Ralli meni kuitenkin pilalle neljännellä ek:lla, kun eroa tuli kärkeen yli seitsemän minuuttia rengasrikon aiheuttaman keskeytyksen vuoksi. Keskeytyksen myötä ero vielä tuplaantui perjantain viimeisellä erikoiskokeella.

Hokkasen loppusijoitus luokassa oli 13:s sija. Eroa luokan voittaneeseen Fordin virolaiskuski Ken Torniin muodostui yli 14 minuuttia.