Quantcast

”Varmasti uskomaton seikkailu luvassa” – lähes kaiken nähneet WRC-tähdet uuden edessä Keniassa

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Ott Tänak lähtee kovasta tilanteesta tämän viikon Kenian MM-ralliin. Alla on kaksi peräkkäistä keskeytystä, joiden myötä virolainen on tipahtanut MM-sarjaa johtavasta Toyotan Sebastien Ogierista 57 pisteen päähän.

Legendaarinen Safari-ralli on rajuin mahdollinen paikka aloittaa kiriä MM-sarjassa, mutta siihen Tänak tietenkin pyrkii. Edessä on pieni hyppy tuntemattomaan, sillä Kenia on kaikille nykykuskeille uusi kilpailu.

– Safari-ralli on minullekin uusi rallia ja Afrikassa en ole koskaan käynyt ennen. Odotan kisaa innolla, vaikka luulen, että edessä on pieni seikkailu. Olen nähnyt videoita edellisiltä vuosina. Tämä on ralli, jossa voittaakseen on ensin päästävä maaliin, Tänak summaa.

– Se näyttää olevan hyvin villi paikka ja ihan jotain muuta kuin mikään muu ralli kalenterissa. Toivottavasti kaikki sujuu meidän kannalta suotuisasti.

Hyundai-kuskeista parhaissa asemissa ennen kauden puolivälin krouvia on Thierry Neuville. Belgialainen on MM-sarjassa kolmantena 29 pistettä Ogierin takana.

– Uskon, että kaikki ovat innoissaan Safari-rallin paluusta. Olen kuullut vanhemmilta kuskeilta tarinoita, jotka ovat ajaneet täällä aiemmin. He ovat kertoneet niiden aikojen seikkailuista. Nyt haaste on hieman erilainen, koska laji on kehittynyt, Neuville huomauttaa.

– En tiedä, mikä meitä odottaa, mutta toivon palaavani kotiin ison pystin kanssa. On hauskaa nähdä seeproja, elefantteja ja kirahveja.

Korealaisvalmistajan kolmatta autoa Keniassa ajaa Dani Sordo, joka teki edellisessä MM-rallissa Sardiniassa harvinaisen virheen.

– Emme saaneet Sardiniasta sitä, mihin olisimme voineet yltää. Auto oli nopea ja näytti potentiaalinsa soralla. Kenia on taas uusi haaste, mutta varmasti uskomaton seikkailu. Safari-ralli on ihan omanlaisensa. Se on kisa, jossa me emme ole aiemmin kisanneet. Pätkien profiilit vaikuttavat hyviltä, Sordo toteaa.

– Tykkää ajaa tällaisissa oloissa. Se on varmasti edelleen kova kisa autoille. Toivomme hyvää tulosta tiimille, jotka ovat tehneet tauotta töitä.

Katso alapuolelta, mitä Kenian MM-rallissa on luvassa. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,382062″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat