Quantcast

Valtteri Bottas paljastaa: harkitsee osallistumista MM-ralliin

Valtteri Bottas. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

F1-tähti Valtteri Bottas keräsi viikonloppuna lisää rallikokemusta, kun hän ajoi kuudenneksi Arctic Lapland -rallissa Rovaniemellä. Bottas saatetaan nähdä seuraavan kerran ralliauton ratissa MM-osakilpailussa.

Bottas suoriutui puhtain paperein arktisesta seikkailusta Tunturirallissa, johon hän osallistui nyt kolmatta kertaa. Rallin SM-kauden osakilpailu on sopinut hyvin nastolalaisen kalenteriin, sillä F1-sarja on tauolla alkuvuodesta.

Bottas ajoi lumirallissa Citroenin vanhemmalla DS3 WRC -autolla. Eroa yleiskilpailun voittaneeseen Toyotan Juho Hänniseen kertyi vajaat neljä minuuttia.

– Se on aika pitkä tauko, jos ajaa rallia kerran vuodessa. Osa taidoista meinaa kadota siinä ajassa, ja rallin alussa on aina hakemista. Mutta taas opimme paljon ja saimme lisää varmuutta nuotitukseen, Bottas kertasi kisan jälkeen.

– Viime vuoteen verrattuna pystyin nauttimaan paljon enemmän. Silloin oli todella paljon sähläämistä – ja olihan sitä myös tänä vuonna. Pieni sähläys kuuluu kuitenkin asiaan, sillä olen vielä kokematon rallissa.

Bottaksen päivätyö on yhä Mercedeksen F1-kuljettajana, mutta rallikin vetää suomalaistähteä puoleensa.

– Ajan jatkossakin ralleja, mutta sekin riippuu monesta asiasta. Oma kalenteri on melko täynnä, sillä formula ykkösissä ajetaan 23 kisaa. Siihen väliin on vaikea laittaa mitään muuta.

– Täytyy katsoa, millaisia mahdollisuuksia vastaan. Se riippuu paljon siitäkin, minkälaisen paketin saa kasaan. Harrastuksena tämä ei ole halpaa hupia, joten siinä mielessä täytyy olla järki päässä, Bottas naureskeli.

Aiemmin tällä viikolla varmistui, että Rovaniemen ympäristössä ajetaan rallin MM-sarjan talviosakilpailu helmikuun lopussa. Ajatus uran ensimmäisestä MM-rallista kiinnostaa Bottasta.

– En tiedä vielä, onko kalenterissa silloin vapaata vai ei. Se riippuu siitä, onko Mercedeksen hommiin sitoumuksia silloin. Tällä hetkellä kaikki on auki maailman tilanteen vuoksi, mutta jos kalenterissa on vapaata, sitä joutuu ihan oikeasti harkitsemaan, Bottas paljasti.

Katso alta Valtteri Bottaksen ajonäyte Tunturirallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,363879″ ap mute ]

 

– Sen jälkeen se on kiinni siitä, löytyykö hyvä auto ja tiimi, ettei siitä tarvitse maksaa mitään älyttömiä summia.

F1-kauden on määrä käynnistyä maaliskuun viimeisenä viikonloppuna. Tavallisesti Bottas on tähän aikaan vuodesta aloittanut tosissaan tiimin kanssa valmistautumisen seuraavaan sesonkiin.

– Tässä vaiheessa olisin lentämässä Englantiin tehtaalle, mutta nyt sinne ei kannata mennä. Valmistautuminen on nyt vähän erilaista. Pidämme tiimin kanssa etänä paljon palavereita ja mietimme asioita. Onneksi kaikki on muuten suhteellisen tuttua ja samanlaista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat