Vain yksi puuttuu Ogierilta – ”Nyt meillä on mahdollisuus”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viisi edellistä rallin maailmanmestaruutta valloittanut Sebastien Ogier on saavuttanut urallaan 43 MM-osakilpailuvoittoa, mutta Argentiinan rallissa hän ei ole koskaan päässyt korkeimmalle korokkeelle. Kaikissa muissa MM-ralleissa Ogier on juhlinut voittoa.

Ogierilla on mahdollisuus tehdä korjaus tilastoihinsa tulevana viikonloppuna, kun Argentiinassa ajetaan kauden viides MM-ralli. Ogier starttaa kisaan MM-sarjan piikkipaikalta – neljästä ensimmäisestä kisasta Ford-kuski on napannut peräti kolme voittoa.

Ranskalaisen urakasta ei tule kuitenkaan helppo, sillä MM-sarjan johtajana hän joutuu ajamaan ensimmäisenä autona erikoiskokeet läpi perjantaina.

– Tämä on ainoa kilpailu, jota emme ole vielä voittaneet Julienin (kartanlukija Ingrassia) kanssa. En ajattele pakkomielteisesti voittoa, mutta haluaisin todella paljon päästä podiumin korkeimmalle korokkeelle Argentiinassa, Ogier sanoo.

– Kärjessä käydään varmasti kovaa kamppailua, mutta jos pystymme minimoimaan aikatappion perjantaina, mikä on avainasemassa, olen varma, että nyt meillä on mahdollisuus, Argentiinassa kolme kakkossijaa ottanut Ogier jatkaa.

Ogier valmistautui Argentiinan MM-ralliin testaamalla Ford Fiesta WRC -autoa Portugalissa.

– Asiat ovat menneet oikeaan suuntaan. Olemme optimistisia sen suhteen, että pystymme saavuttamaan jälleen vahvan tuloksen.

Lue myös nämä