Vahvoja viitteitä Ott Tänakin tulevaisuudesta – kaksi tallipäällikköä käytännössä vetäytyi jahdista

Ott Tänak. Kuva: Red Bull Content/Jaanus Ree

Rallin MM-sarjaa johtavan Ott Tänakin jatkosuunnitelmat ovat yhä auki, mutta ne saattoivat paljastua ennen torstaina käynnistyvää Turkin MM-rallia.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen teki kesän aikana selväksi, että hän haluaa sorvata jatkopaperin Tänakin kanssa. Mutta samaan aikaan virolaistähden perässä oli kaksi muutakin WRC-tiimiä: Hyundai ja M-Sport Ford.

Keskiviikkona tilanteeseen tuli kuitenkin muutos. Ensin M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener sanoi, että talli ei ole löytänyt rahoitusta Tänakin kasvavalle palkkapussille.

– Käytimme paljon rahaa Sebastien Ogieriin parina viime vuotena. Malcolm Wilson (M-Sportin perustaja ja toimitusjohtaja) on painottanut, että meidän pitää keskittyä myös bisnespuoleen. Työllistämme lukuisia työntekijöitä, ja kaiken laittaminen yhden kuljettajan varaan on sellainen tilanne, johon emme halua päätyä, Millener totesi.

Millenerin lausunnosta oli vierähtänyt vain vartin verran aikaa, kun Hyundain tallipomo Andrea Adamo kertoi lopettaneensa neuvottelut Tänakin kanssa.

Virolaiskuski tuuppasi vitsivaihteen silmään, kun häneltä tiedusteltiin Hyundai-tunnustelujen päättymisestä.

– Neuvottelumme menivät sen verran vaikeiksi, ettemme ilmeisesti ole enää kavereita, Tänak naureskeli.

Katso alta, mitä Turkin osakilpailussa on luvassa ja mitä mieltä huippukuskit ovat kisasta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Millenerin ja Adamon kommentit antoivat vahvoja viitteitä siitä, että Tänak olisi jatkamassa Toyotalla. Mutta Tänakin mukaan jatkosopimus Toyotan kanssa ei ole varma juttu.

– Itse asiassa tilanne on yhä auki. Toivon, että tilanne selviää ennen Monte Carlon rallia, Tänak letkautti viitaten MM-kauden 2020 avauskilpailuun.

Tänak johtaa rallin MM-sarjaa 33 pisteen erolla ennen Hyundain Thierry Neuvillea. Kuusi edellistä mestaruutta voittanut Sebastien Ogier on 40 pisteen päässä virolaisesta.

– Tähtään edelleen maksimipisteisiin, vaikka minun ei ole pakko voittaa kaikkia loppukauden ralleja. Jos pystyn ajamaan voitosta, tähtään siihen. Se on niin yksinkertaista. Kautta on jäljellä vielä neljä kilpailua, eikä kukaan tiedä, mitä seuraavissa kisoissa tapahtuu. Siksi pitää aina tavoitella maksimipisteitä, ensimmäistä maailmanmestaruuttaan jahtaava Tänak painotti.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja