Quantcast

Vahvistus: Yleisöllä ei ole asiaa Rovaniemen MM-ralliin

Valtteri Bottas
Rovaniemen ympäristön pätkille ei päästetä yleisöä. Kuvassa Valtteri Bottas tammikuun puolivälissä järjestetyssä Tunturirallissa. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-kauden toinen osakilpailu ajetaan helmikuun lopussa Rovaniemen ympäristössä ilman yleisöä.

Rallijärjestäjät vahvistivat keskiviikkona, että kilpailuun ei päästetä yleisöä koronatilanteen ja rajoitusten vuoksi. Päätös oli odotettu, sillä Lapin aluehallintovirasto oli linjannut maanantaina, että yli 50 henkilön yleisötilaisuudet on kielletty Lapin sairaanhoitopiirin alueella helmikuun loppuun saakka.

Kilpailujen järjestäminen ilman yleisöä on tullut tutuksi rallin MM-sarjassa korona-ajalla. Edellisen kerran pääsylipun hankkineita katsojia päästettiin erikoiskokeiden varteen viime syyskuussa järjestetyssä Viron MM-osakilpailussa.

Sen jälkeen MM-pisteistä on ajettu Turkissa, Sardiniassa, Monzassa ja viimeksi Monte Carlon osakilpailussa viime viikolla. Neljä edellistä MM-osakilpailua on suljettu katsojilta. Myös SM-kauden avannut Tunturiralli ajettiin ilman yleisöä tammikuun puolivälissä.

Historian ensimmäinen Suomen MM-talviralli järjestetään 26.-28. helmikuuta. ”WRC-Tunturitallille” avautui paikka kalenterista, kun Ruotsi joutui perumaan MM-osakilpailunsa koronatilanteen vuoksi.

Rovaniemen MM-rallin säännöt julkaistaan ensi viikon maanantaina 1. helmikuuta. Kilpailuun ilmoittautuminen päättyy viikkoa myöhemmin 8. helmikuuta.

Suomen talviralli polkaistaan kunnolla käyntiin testierikoiskokeella perjantaiaamuna 26. helmikuuta ja perjantai-iltana on ohjelmassa kisan ensimmäinen varsinainen erikoiskoe. Lauantaina ajetaan kolme kahteen kertaan ajettavaa erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina iltapäivän puolella Power Stageen.

Järjestäjät ilmoittivat aiemmin, että Arctic Rally Finlandissa ajetaan yhteensä 260 erikoiskoekilometriä.

Suomessa ajetaan kaudella 2021 kaksi rallin MM-sarjan osakilpailua. Suomen perinteikäs soraralli järjestetään heinä-elokuun taitteessa Jyväskylän ympäristössä.

Katso alta Monte Carlon MM-rallin kooste.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat