Vahvistus: Rallin MM-sarjan loppuhuipennus uudessa maassa

Thierry Neuville
Belgian oma poika Thierry Neuville tähditti Ypres-rallia vuonna 2019. Kuva: Club Superstage
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan promoottori vahvisti keskiviikkona odotetun uutisen, kun Belgia nostettiin mukaan WRC-kalenteriin. Perinteikäs Ypres-ralli tulee korvaamaan marraskuussa ajettavaksi suunnitellun Japanin osakilpailun. 

Belgiassa ajetaan 19. – 22. marraskuuta. Aiempien huhujen mukaan Ypres-rallin luultiin tulevan uutena kisana kalenteriin lokakuun alkuun, jonka takia myös Turkin MM-rallia aikaistettiin viikolla. Belgian asvaltilla ajetaan kuitenkin vasta reilua kuukautta myöhemmin.

Japanilaisille rallifaneille uutinen oli luonnollisesti iso pettymys. Maassa piti ajaa MM-ralli kymmenen vuoden tauon jälkeen, mutta toisin kävi. Japanin hallituksen tiukentuneiden koronarajoitusten vuoksi WRC-osakilpailun ajaminen kävi mahdottomaksi.

Belgiassa ajetaan MM-ralli nyt ensimmäistä kertaa. Maasta tulee 34. eri valtio, jossa MM-sarja on piipahtanut sitten alkamisensa vuonna 1973. Ypres-rallilla on kuitenkin pitkät perinteet. Ralli ajettiin ensi kertaa jo vuonna 1965 ja se tunnetaan yhtenä haastavimmista asvalttikisoista Euroopassa. 

Belgian MM-rallissa ajetaan noin 300 ek-kilometriä ja tarkoitus on ajaa kolme täyttä kisapäivää. Sunnuntain päätöspäivä huipentuu ikoniselle Span moottoriradalle, jossa ajetaan myös rallin päättävä Power Stage -erikoiskoe. 

– Olemme tietenkin erittäin pettyneitä, että Japanin osakilpailu ei toteudu tänä vuonna pandemian vuoksi. He ovat tehneet kovan työn rallin järjestämiseksi, joten siksi tämä on iso harmi. Iso kiitos kuitenkin heille kaikille, FIA:n rallipomo Yves Matton sympatiseeraa.

– Belgiassa on hienot perinteet ja intohimo rallia kohtaan. Belgialaisia onkin MM-sarjassa monessa eri roolissa, niin kuskeina, mekaanikkoina, tiimipomoina kuin myös paljon journalisteja. Rallin reitti on todellinen osoitus lajin todellisesta DNA:sta. Siinä linkittyvät niin klassiset Ypres-rallin erikoiskokeet kuin myös Spa-Francorchampsin radan piirteet, Matton jatkaa.

 

 

 

 

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat