Uusi ulkoasu ja uusia päivityksiä – Citroen esitteli ensi kauden ralliautonsa

Citroen Rally2
Tältä näyttää Citroen C3 Rally2. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vaikka ranskalainen autonvalmistaja Citroen jättikin rallin MM-sarjan WRC-luokan vuosi sitten, on yhtiö edelleen mukana karkeloissa pienemmissä luokissa. 

Norjalainen Mads Östberg voitti Citroen C3 R5:lla päättyneellä kaudella tehdastiimien WRC2-luokan mestaruuden. Ensi kaudella MM-sarjan luokkien nimet muuttuvat, kun WRC-autot tottelevat jatkossa nimeä Rally1 ja entiset R5-autot nimeä Rally2.

Citroen esitteli perjantaina ensi kaudelle tulevan C3 Rally2 -kilpurinsa. Uutta on nimen lisäksi ulkoasu. Ranskalaistiimi lupailee myös päivityksiä autoon.

Vuoden 2021 kilpurissa on seitsemän teknistä päivitystä vanhaan menopeliin verrattuna. Uudistuksia on luvassa moottoriin sekä auton etuosan aerodynamiikkaan. Uusi etupään tasauspyörästö taas antaa enemmän säätövaraa ja päivitetty jarrupoljin tuo luottoa kuskille. Lisäksi erilaisia kiinnikkeitä, kuten moottorin kiinnikkeet kokevat päivityksiä, joka tuo lisää huoltoväliä.

Citroen C3 Rally2. Kuva: Citroen Racing

– Siitä asti kun auto esiteltiin vuonna 2017, olemme tehneet jatkuvasti töitä ja testanneet ison määrän kilometrejä, jotta voisimme tarjota asiakkaille nopean auton, joka sopii erilaisille kuskeille, mutta on kustannuksiltaan tehokas. Tänä vuonna Mads Östberg ja Yoann Bonato tekivät entistäkin enemmän testityötä sekä soralla että asvaltilla, Citroen C3 Rally2 -projektin tekninen johtaja Jean-François Grandclaudon summaa.

– Viimeisen kahden vuoden aikana auto on muuttunut todella paljon. Sen myötä olemme saavuttaneet tänä vuonna sekä kansallisia että maailman mestaruuden. Uuden auton osalta ei ole tarvetta isolle vallankumoukselle. Olemme jatkaneet siitä vahvasta perustasta, joka meillä jo on.

Citroen C3 Rally2
Citroen C3 Rally2. Kuva: Citroen Racing

Lue myös nämä