Uusi suomalainen rallisensaatio on syntynyt – johtaa selvästi SM-luokkaansa, vaikka ajaa vasta ensimmäistä kauttaan

Tuukka Hallia
Tuukka Hallia. Kuva: Porvoon Autopalvelu tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tuukka Hallia jatkoi loistavia esityksiään rallin SM-kauden toisessa osakilpailussa Kouvolassa viime viikonloppuna.

Tunturirallissa SM3-luokan ylivoimaisesti voittanut Hallia ajoi luokassaan toiseksi Kouvolassa. Hallia, 19, taipui Sami Pajarille lopulta 45,9 sekunnin erolla, mutta hän pystyi pitämään takanaan luokan hallitsevan mestarin Lauri Joonan.

Hallia siirtyi rallisprintistä rallin pariin vasta viime vuonna. Tänä vuonna hän ajaa ensimmäisen täyden kautensa rallin SM-sarjassa.

Kouvolassa kilpailtiin paikoin kovassa lumipyryssä, mutta Hallia selvitti haasteen ja kasvatti pistejohtoaan SM3-luokassa. Kyseessä oli Hallialle vasta kuudes ralli ja neljäs SM-sarjan osakilpailu.

– Varsin tyytyväisiä ollaan. Vaikka sääolosuhteet olivat mitä olivat, saatiin rutistettua pohja-aika yhdelle erikoiskokeelle, Hallia kertasi tiedotteessaan.

– Kahdella viimeisellä erikoiskokeella oli haastavat olosuhteet lumisessa spoorissa, joten ajotyyliä oli sopeutettava, koska tästä ei ole vielä niin paljoa kokemusta. Kaksi viimeistä pikataivalta oli ajettava tarkasti, mutta huippuvauhdilla. Parannettavaakin jäi vielä ainakin spooriajossa, Hallia analysoi.

Hallia oli tehnyt huolellisen valmistautumisen Kouvolan SM-ralliin.

– Jo ennakkoon ajetut testiajot lupasivat hyvää, ja automme Ford Fiesta Rally4:n säädöt tuntuivat sopivilta. Kaikki kivet käännettiin, jotta päästiin kunnialla maaliin. Tavoittelimme etukäteen hyvää, tasapainoista ajoa ilman menestymispaineita. Kakkossija jätti sopivasti petrattavaa kauden tuleviin ralleihin.

Tuukka Hallia
Tuukka Hallia. Kuva: Porvoon Autopalvelu tiedotus

Hallialla on SM3-luokan taulukossa 17 pisteen etumatka Henri Hokkalaan kahden osakilpailun jälkeen. Kausi jatkuu toukokuun loppupuolella Länsirannikon rallilla Liedossa.

– Hyvä, että nyt päästään kevättauolle oman luokkamme selkeänä ykkösenä. Tauko käytetään fyysiseen harjoitteluun ja auton testaamiseen. Kisasta jäi nälkää menestykseen ja sarjan ykköspaikan säilyttämiseen, Hallia hehkutti.

Katso alta kooste Hallian kilpailusta Kouvolassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,368364″ ap mute ]

SM3-luokan pistetilanne 2/6 osakilpailun jälkeen:

1. Tuukka Hallia  52
2. Henri Hokkala  35
3. Roope Korhonen 32
4. Sami Pajari    25
5. Lauri Joona    24

Lue myös nämä